Müjdeyi Başkan Erdoğan açıkladı: Zamlı emekli maaşlarının yatacağı tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı canlı yayında milyonlarca emekliyi müjdeli haberi duyurdu. En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi için en kısa sürede TBMM’de yasal adımların atılması ve sonrasında zamlı aylıkların nisanda hesaplara yatırılması bekleniyor.

23.03.2023-16:04 - (Son Güncelleme: 23.03.2023-16:46) Müjdeyi Başkan Erdoğan açıkladı: Zamlı emekli maaşlarının yatacağı tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün katıldığı televizyon programında en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiği duyurdu. Verilen bu çok müjdeli haberin sonrasında gözler, söz konusu kararın uygulanması için TBMM’de atılacak yasal adımlara çevrildi.

Nisan'da hesaplara yatacak

En düşük emekli aylığının 7 500 liraya yükseltilmesi yönündeki kararın ilerleyen zamanlarda yasalaşması ve zamlı emekli maaşlarının nisanda hesaplara yatırılması bekleniyor.

Nisan ayında hesaplara yatacak

EYT'liler de yararlanacak

Yapılan artışla birlikte EYT düzenlemesiyle emekli olanlarla beraber emeklilerin yarısından fazlası da yeni emekli aylığından yararlanabilecek.

Bayram ikramiyeleri de artacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı alternatif çalışmalarda, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 1100'er lira olarak verilen ikramiyelerde de artışa yer verilirken, bu konuda da ilerleyen günlerde adımların atılacağı öğrenildi.

Bununla birlikte, en düşük emekli aylığındaki artışın ardında kamuoyunda 7 bin 500 liranın üzerinde olan aylıklarda da düzenleme yapılması beklentisi oluşmaya başladı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal