Müjdeli Haber Geldi: 3 Bin Yeni İstihdam!

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Lineer Metal AŞ Onursal Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Siirt'te yapımına devam edilen ve Türkiye'nin ilk çinko metal külçelerini üretecek çinko izabe tesisini inceledi.

27.02.2021-16:25 - (Son Güncelleme: 27.02.2021-16:25) Müjdeli Haber Geldi: 3 Bin Yeni İstihdam!

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Lineer Metal AŞ Onursal Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Lineer Metal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Baydarman ve Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Türk-Katar ortaklığı ile kurulması planlanan tesiste incelemeler yaptı. Devam eden çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Aktay, tesis için 3 bin istihdam yapılacağını açıkladı.

SİİRT'TE 3000 YENİ İSTİHDAM

İnşaat faaliyetleri için 200 kişinin çalıştığını söyleyen Aktay:

''Bu yatırım sadece Siirt için değil bölgesel kalkınma için de çok önemli bir yatırımdı. Duyurduğumuz işçi ilanıyla ilk etapta 300 ila 350 kişilik istihdam için şu ana kadar 5 bin 500 müracaat var. Bu üzücüdür. Çünkü bölgemizin istihdam açlığının ne kadar büyük boyuta vardığını gösteriyor.'' ifadelerine yer verdi.

Sülfürik Asit Üretim Tesisi'nin kurulacağını söyleyen Aktay:

''Firma, bu yatırımı Siirt'e getirerek kalkınmayı her alana yayma düşüncesindedir. Ülkenin değişik yerlerindeki kalkınma farklarını Türkiye için ciddi bir problem olarak görüyoruz. Türkiye'nin farklı bölgeleri arasındaki istihdam farklarının giderilmesi için de adımların atılmasını bekliyoruz. Bu yatırımı bir fabrika olarak görmeyin, bu anahtardır.

Firma bu yatırımlarla sınırlı kalmayacak başka yatırımları da buraya çekecek. Burada çinkodan farklı mamuller üretilecek. Başka yatırım ve fabrikaların da buralara gelip yatırım yapacağı ortaya çıkmış durumda. Ayrıca OSB bizim ihtiyaçlarımıza cevap verecek hale gelmemiştir. Biz burayı aldığımız zaman buralar boştu, inşallah önümüzdeki dönemlerde OSB'nin genişletilmesi ya da yeni bir OSB'nin yapılmasından bahsedecek duruma gelmiş olacağız.

Burada istihdam edilecek personel için 5 bin 500 dolayındaki müracaatın ilerleyen zamanda artmasını da bekliyoruz. Siirt, refahı ve kalkınmayı hak ediyor. Mart ayının sonunda alacağımız personelden sonra nisan ayının başı itibarıyla istihdama başlayacağız.'' açıklamasında bulundu.

'TÜRKİYE YATIRIM YAPABİLEN BİR ÜLKEDİR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önderliğinde güvenlik güçlerinin bölgede terörü bitirdiğini ifade eden Aktay:

''Türkiye'nin artık her tarafı her türlü yatırım yapmaya elverişli duruma geldi. Artık önümüzde terör diye bir sorun yok. Düşünün yatırımcı biri gelip Siirt'te hem de Hakkari'deki madenleri hesaba katarak oradaki madenlerin işletmesine dayalı bir yatırımı göze alıyor.

Böyle bir sorun da hissetmiyor. Böyle bir sorun hissedecek ortam da kalmamıştır. Türkiye, yatırım yapılabilir bir ülkedir. Risk almadan yatırım olmaz. Bizim iş dünyamızın biraz daha yatırımcı ve sanayici olmaya yönelmesinde büyük bir fayda var.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal