Muhsin Yazıcıoğlu’nun cenazesini bulan vatandaş konuştu: Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü

BBP’nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında yaşamını yitirmesiyle ilgili dava da tartışmalar da bitmedi. Helikopter kazasının sorasında cenazeler ilk ulaşanlardan olan vatandaşın, Muhsin Yazıcıoğlu ve 26 dakika telefonda konuşan gazeteci İsmail Güneş’i nasıl bulduğunu anlattığı anlar dinleyenleri şoke etti.

11.04.2023-11:18 - (Son Güncelleme: 11.04.2023-11:42)

Kahramanmaraş’ta 25 Mart 2009’da Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını kaybettiği helikopter kazasının sonrasında karla kaplı dağlarda arama kurtarma çalışması gerçekleştirilmişti.

Cenazelere ulaşan vatandaş konuştu

İnternethaber’de yer alan habere göre, helikopterde bulunan 5 kişinin cenazesine 2 gün sonra ulaşılmıştı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun cenazesine ilk ulaşanlar arasında bulunan vatandaşa yaşananları anlatması için mikrofon uzatılmıştı.

Cenazeleri bulan vatandaş konuştu

Köylüler dağı gösterdi, bize ovayı arattılar

- Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesini arıyoruz. Köylüye soruyoruz şu dağın arkasına geçti diyorlar helikopter, bize cenazeyi karşıki ovayı arattılar.

Yazıcıoğlu'nun boynu kırılmış, İsmail'in çenesi sökülmüştü

- 2 gün sonra bulduğumuzda Muhsin Yazıcıoğlu'nun boynu kırılmış ve İsmail'in (Güneş) çenesi sökülmüş vaziyeteydi. Muhsin Yazıcıoğlu ölmedi öldürüldü.

İsmail'le benim 4 dakika telefon konuşmam var

- Çünkü ben gövdeme basarım ki Muhsin Yazıcıoğlu'nun bizim İsmail ile konuştuğumuzda 4 dakika benim telefonumda kaydı var çocuğun. 22 dakika da televizyonlarıyla konuştu çocuk. O halde biz İsmail'i bulamadık...

- O gün bu gündür ben gazeteyi bırakmadım. Çünkü söylüyorsun suçlu duruma düşüyorsun. 

Ayaklarımın çizmenin içinde donduğunun farkına varamadım

- Siz 2 gün boyunca karın altında Muhsin Başkanı aradınız. Ondan sonra mı... 

- Evet çizmemi çıkarmak için eğildim ayaklarımın donduğumun farkına varamadım ben. Çizmemi çıkardığımda ayağımın derisi çizmeyle birlikte çıktı geldi.

- Muhsin neden bulunmadı? Tam ölsün öyle bulalım öyle mi!?

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal