Muhsin Kara hangi camide imamlık yapıyor? Muhsin Kara'nın imamlık yaptığı cami

Muhsin Kara'nın Suudi Arabistan'da katıldığı yarışma sonrası adından sıkça söz ettirerek vatandaşların ilgisini çekti. Vatandaşlar Muhsin Kara'nın hangi camide imamlık yaptığını, caminin ismini ve nerede olduğunu araştırmaya başladı. Muhsin Kara'nın merak edilen hayatı haberimizin detaylarında..

22.04.2022-19:21 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-19:21) Muhsin Kara hangi camide imamlık yapıyor? Muhsin Kara'nın imamlık yaptığı cami

Muhsin Kara'nın kim olduğu, hangi camide çalıştığı, çalıştığı caminin nerede olduğu insanlar tarafından merak ediliyor. Muhsin Kara Suudi Arabistan'da katıldığı ''Kuran-ı Kerimi ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması''nda son 4 kişi arasına kaldı. 4 kişi arasından birinci olarak yarışmayı kazanan Muhsin Kara okuduğu Ezanla herkesi kendine hayran bıraktı.

Türk iki yarışmacının katıldığı programda finalist olarak kalan yarışmacılar arasında Muhsin Kara ve Alpcan Çelik'te vardı. Türk yarışmacılarımızdan sevindirici haber geldi. Muhsin Kara birinci olurken ikinciyse Alpcan Çelik oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan birincilik haberinden sonra Muhsin Kara'yı telefonla aradı ve tebrik etti.

Birinci Olan Muhsin Kara Hangi Camide İmamlık Yapıyor? 

Yarışmadan birincilikle ayrılan Muhsin Kara, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bulunan Ravza Camiinde imamlık yapmaktadır.

Muhsin Kara'nın Hayatı

32 yaşında olan Muhsin Kara aslen Van Erciş'lidir. Şuanda Sivas'ta görev yapmaktadır. Van Erciş'de liseyi bitirdikten sonra Mısır'da 2 sene makam ve Arapça eğitimi almıştır. Bu eğitimlerden sonra İstanbul'da özel bir radyoda bir sene müzik öğretmenliği yapmıştır.

Muhsin Kara daha önce TRT1 de yayınlanan ''Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması''na da katılmıştır. 2010 yılında ise imam hatipler arasında düzenlenen ''Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması''nda ikinci olduğunu açıklamıştı. İkinci olarak elde ettiği başarının kendisine gurur verdiğini söyleyen Muhsin Kara "Yarışmadan elde ettiğim gelirle birlikte motosikletimi ve tablet bilgisayarımı satarak Mısır'a gittim ve burada Arapça ve makam eğitimi gördüm. Sonrasında ailem de bana maddi destekte bulunarak eğitimimi tamamlamama vesile oldu." dedi.muhsin kara kimdir


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal