Mühendis Maaşları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Pek çok insanın merak ettiği mühendis maaşları ne kadar? Mühendis maaşları 2018 yılı düzenlemeleri nasıl şekillendi? Soruların cevabı sizler için derlediğimiz haberimizde…

05.05.2018-15:26 - (Son Güncelleme: 05.05.2018-15:26) Mühendis Maaşları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Mühendislik Fakültesi bölümlerinden veya herhangi bir fakülteye bağlı olarak, adı mühendislik olan bölümlerden mezun olan tüm herkes ‘mühendis’ unvanı taşımaktadır. Günümüzde de ülkemizdeki üniversitelerde mühendislik dallarının sayısı 10’u aşmıştır. Neredeyse her bilim dalı için mühendis yetiştiren üniversiteler zorlu bir dönem sonrası mezun olmayı başarmış bu öğrencilerin iş bulabilmesi adına maalesef ki yeterli bilgi birikime sahip değildirler.

Bu nedenle bir bölümden mezun olan mühendislerin iyi dereceyle mezun olabilen birkaç kişi hariç ya iş bulamamakta ya da deneyimsizliği gerekçe gösterilerek çok düşük maaşlar ile çalıştırılmaktadır. Bu durum hem işverenlerin hem de mühendislerin karşılıklı olumsuz davranışları sebebi ile gelişmektedir. Ancak durum her ne olursa olsun her mühendis de işsiz kalmaktansa az maaşla çalışmayı kabullenmiş ve bu durum da ülke çapındaki tüm bilim ve sanayi sektörlerine yayılmıştır.

ZAM ORANLARI NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Memur ve emeklilerin zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor, geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklanan bir fark oluşması halinde bu fark zam oranının üzerine maaşlara ekleniyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de memurlar gibi yılda iki kere zam alıyor ve zam oranı da bir önceki 6 aylık süreçte, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan, TÜFE'deki enflasyon oranına göre belirleniyor.

MÜHENDİS MAAŞLARI NE KADAR?

2018 Ocak ayından itibaren geçerli olmak koşulu ile, 1/4 derece mühendisin en düşük maaşı 4,908 TL olurken, en yüksek maaşı ise 5,204 TL oldu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal