Muharrem İnce Faka Bastı! Alay Konusu Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Kütahya mitinginde bor madenlerini işleyip kıymetli hale getireceğini vatandaşlara vaat etti. Fakat İnce, Berat Albayrak’ın açıklamasında bir haber olunca rezil oldu.

07.06.2018-17:59 - (Son Güncelleme: 07.06.2018-18:00)

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bor madenlerinin işlenmesi ile alakalı Kütahya’da vaatte bulundu. Fakat İnce’nin bilmediği bir gelişme vardı. Türkiye bor madeninde son senelerde önemli adımlar atmış ve Muharrem İnce'nin açıklamasından yaklaşık bir saat önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın katılımıyla 'Yeni Bor Stratejisi Tanıtımı ve Teknoloji Transferi Mutabakatı” imza töreni yapılmıştı.

Türkiye’nin enerji üretimi girişimleri hakkında hiçbir malumatı olmayan CHP’li aday İnce bir kez daha vatandaşlar arasında alay konusu oldu.

Enerji Bakanı Albayrak, dünyanın en büyük rezervlerinin ülkemizde olduğu bor madenlerinin işlenmesi için yüksek teknolojili üretim tesisinin Balıkesir'de kurulacağını duyurdu.

AKILLARA ZARAR BOR MADENİ VAADİ!

Diğer yandan CHP’li cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin metin yazarları gündemi takip etmiyor olacak ki Kütahya mitinginde garip enstantaneler yaşandı. İnce yine ters bastı. Enerji Bakanı Albayrak'ın Türkiye'de devrim yaratacak bor madeninin işlenmesiyle alakalı stratejiyi açıklamasından 1 saat sonra Kütahya'da miting yapan Muharrem İnce, seçildiği halde bor madenlerini işleyerek kıymetli hale getireceğini ifade etti.

KİMSE UYARMADI MI?

Oysa ki, Muharrem İnce, "Bizim bordan füze yakıtı yapmamız lazım" cümlelerini kurmadan önce Türkiye, Balıkesir'de dev bir bor karbür tesisi için imzayı attı. Eti Maden ve dünyanın bor teknolojileri alanında en büyük şirketlerden birisi olan Çinli Dalian Jinma ile işbirliği protokolü imzalandı. Bu tesis ile bor karbüre dayalı yüksek katma değerli mamuller geliştirecek olan teknolojiyi Türkiye’ye kazandırılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal