Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Aşure günü, Aşure ayı ne zaman? Muharrem ayı başlangıç tarihi

Bereketin simgesi olarak bilinen Muharrem ayının ne zaman başlayacağı müslümanların gündemini meşgul ediyor. Peki Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Aşure günü, Aşure ayı ne zaman? İşte Muharrem ayı başlangıç tarihi...

20.05.2022-15:41 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-15:41) Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Aşure günü, Aşure ayı ne zaman? Muharrem ayı başlangıç tarihi

Bir gelenek haline gelen aşurenin yapıldığı ay olarak da bilinen Muharrem ayı, müslümanların önem verdiği zamanlardan bir tanesidir. Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının Miladi takvime göre ne zaman gerçekleştiği ise müslümanların gündeminin birinci sırasında yer alıyor. Muharrem ayı başlangıç tarihini öğrenmek isteyen müslümanlar arama motorlarını meşgul etmeyi sürdürüyor. Peki Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Aşure günü, Aşure ayı ne zaman?

Muharrem ayı ne zaman başlıyor?

Nuh Peygamber zamanına uzanan tarihi bir geçmişe sahip olan aşure, Muharrem ayının 10. gününde yapılan bir tatlı çeşididir. Kur’an-ı Kerim’deki bazı ayetlere göre Muharrem ayının 10. gününde dünyanın kaderini belirleyen bir çok önemli olay meydana gelmiştir.

Aşure ayı

Hicri takvime göre yılbaşı olan Muharrem ayı, Miladi takvime göre ise 30 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır. Muharrem Ayı’nın 10. günü ise 8 Ağustos 2022 tarihine denk gelecek olup son günü ise 27 Ağustos 2022 tarihidir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal