​Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Aşure ayı başlangıç tarihi

Ramazan ayının bitmesinin ardından, vatandaşların gündeminde yeni bir konu yer aldı. Herkes tarafından Muharrem ayı ve aşure gününün ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Peki,​ Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Bu konu hakkındaki detaylara sayfamızda yer verilmiştir.

06.05.2022-01:13 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-01:13) ​Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Aşure ayı başlangıç tarihi

Ramazan ayının bitmesinin ardından, vatandaşların gündeminde yeni bir konu yer aldı. Herkes tarafından Muharrem ayı ve aşure gününün ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Herkesin çok severek, komşularına dağıttığı aşurenin vatandaşlarımız tarafında önemli bir yeri bulunmaktadır.

Aşure

Muharrem ayı ne zaman başlayacak?

Aşure her sene, Hicri takvimde yer alan ve ilk ay olarak kabul edilmiş olan, Muharrem ayının 10. gününde yapılmaktadır. Bu tatlının İslam dininde, Muharrem ayı zamanında çıktığına inanılmaktadır ve bugün içerisinde önemli olayların yaşanacağına inanılmaktadır. Herkesin merakla araştırmış olduğu, aşure gününün tarihi 8 Ağustosa denk gelmektedir.

Nuhun Gemisi

Aşure gününe ad verilmiş olan 10 Muharrem gününde yaşanmış önemli olaylardan bazıları şu şekildedir. 

Rivayette yer alan bilgilere göre, Hz. Nuh’un gemisi Tufandan kurtulduktan sonra Cûdî dağına Aşûre gününde oturmuştur. Herkesin bilmiş olduğu, Hz.Nuh, Allah’ın emri üzerine kendine inananları yapmış olduğu gemiye bindirerek, inanmayanları da suda boğularak helak olmasına sebep olmuştu. Bunun yanı sıra, Hz. Ademin tövbesinin kabul edilmesi, Hz. İbrahim’in Nemrut’un ateşinden kurtulmuş olması, Hz. Yakup'un oğlu Yusuf’a kavuşması, Hz. Musa ve İsrail oğullarının Firavunun zulmünden kurtulmuş olmalarının, 10 Muharrem (Aşure) gününde gerçekleştiği söylentiler arasında yer almaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal