29.09.2021-11:35 (Son Güncelleme:29.09.2021-17:45)


1

İbrik Hizmeti

İbrik Hizmeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), İstanbul'daki mezarlıklara İBB logolu ibrik koyması muhalefet tarafından alkışlanmıştı. Hayrete düşüren övgüler ise sosyal medyada günlerce alay konusu olmuştu. Konu ile ilgili Cumhuriyet yazarı Zafer Arapkirli kendi sosyal medya hesabından paylaşım yaparak İBB'nin ibrik ve karton bardaklarını adeta bir köprü gibi övmüştü. Zafer Arapkirli paylaşımında 'Ya evden götürürüz kabımızı, ya da mezarlar arasında dolaşan sucu çocuklar sağlar bu hizmeti. Onlar da bayramlar harici yoktur. İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı iyi düşünmüş bunu. Basit ama, önemli bir hizmet. Ölmüşlerinin ruhu şad olsun. Teşekkürler' diyerek takdirlerini sunmuştu. Bu paylaşım ise sosyal medyanın diline düşmüş ve alay konusu olmuştu.



2

Şehir Hatlarında Baskılı Bardak Hizmeti

Şehir Hatlarında Baskılı Bardak Hizmeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), vapurlarda da çay servis edilen karton bardakların üstündeki tasarımı değiştirmesi muhalefet cephesinde adeta çağ açmak gibi görüldü. Böyle şirin şeylerin neden daha önce düşünülmediği devlet meselesi gibi tartışıldı. İBB’nin çağ ötesi karton bardak hizmetine sosyal medya kullanıcıları tarafından 'Bunların hizmet algılamaları kağıt bardaktan ibaret' şeklinde eleştirilerine maruz kaldı. Bir sosyal medya kullanıcısı ‘Şu kadar basit bir şirinlik bile akıllılarına gelmeyenler. Çeyrek asır yönetti bu şehri’ ifadelerini kullanarak yol, hastane köprü gibi sayısız hizmetin karton bardak kadar etmediğini vurguladı. Bu paylaşım ise dalga konusu oldu.



3

Musluk Açılışı

Musluk Açılışı

CHP öyle bir açılış yaptı ki, tüm dünya gıpta ile izledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son teknolojik imkanları kullanarak musluk açtı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük bir şovla 3. Ahmed Çeşmesi'ndeki musluk açma törenine katıldı. 2020 Yılı Denetim Raporu'nda, 3. Ahmet Çeşmesi'nden su akıtılması için 6 bin TL, çeşmenin misafirlere hediye edilmek üzere yapılan maketine ise 61 bin 900 TL harcandığı bilgisine ulaşıldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun musluk açma törenine katılması halkı aklı ile dalga mı geçiyor sorularını gündeme getirdi.



4

Musluk Açılışı

Musluk Açılışı

Bu görüntüler üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Türk siyaseti böyle açılış görmedi, Kılıçdaroğlu musluk açmış' ifadelerini kullandı. Görüntüler ise CHP’nin yine alay konusu olmasına neden oldu.



5

Musluk Açılışı

Musluk Açılışı

AK Parti Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili Tevfik Mehmet Göksu ise bu duruma sert bir tepki gösterdi. Göksu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'CHP'nin susuz bıraktığı İstanbul'un bu sorununu çözmek için 200 km uzaklıktaki Melen'den su getirelim Boğazın altından 5,5 km uzunluğunda borularla Avrupa Yakası'na da iletelim. Sonra biri çıkıp 'AK Parti dönemi restore edilen tarihi çeşmelere su bağladım' desin. İyice küçülüyorsunuz!' dedi.



6

Bonus: TC'li Tabela

Bonus: TC'li Tabela

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki başkanlık binasına ve ek binasına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile bugün 'T.C.' ibaresi eklenmişti. Bu olay ise CHP’nin altın hizmetleri arasında yerini aldı. Bazı vatandaşlar ise bu dev hizmeti fotoğraf çekerek kutladı.



7

Bonus2: Her Şeyin Üzerine Mum Diken Temel Atmama Töreni

Bonus2: Her Şeyin Üzerine Mum Diken Temel Atmama Töreni

CHP karton bardak ve ibriği mühim olarak görürken arıtma tesislerini ise israf olarak görmeye deva diyor. Silahtarağa Arıtma Tesisi'ni 'israf' olduğu gerekçesini öne sürerek açmayan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sosyal medyada tepki yağmıştı. CHP'li İmamoğlu, 'Yarın bir temel atmama törenim var gerçekten. Durdurduk. Çok projeyi böyle durdurduk aslında. Arkadaşlarıma araştırma yaptırıyorum. Birçok projeyi yapıyoruz. Buna da yaptık. Gerek yok böyle yatırıma. Böyle bir arıtma tesisine gerek yok' demişti. Bu söylemler ise vatandaşlar tarafından zaten hizmet etmiyorsun bari yapılan hizmetin üzerine kon diyerek eleştirilmişti.



8

Bonus2: Her Şeyin Üzerine Mum Diken Temel Atmama Töreni

Bonus2: Her Şeyin Üzerine Mum Diken Temel Atmama Töreni

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise 'Ne kadar ileri teknoloji kullanırsanız kullanın, arıtılmış olsa dahi içinde en az 2 ton katı madde 4 ton azot en az 400 kilogram fosfor olan atık suları her gün Haliç'e bırakacaktınız. Bu kadar özensiz bir proje. Sadece maliyet anlamında değil, uygulama anlamında da plansız bir proje. Yani siz bu tesisle Haliç'i öldürüyordunuz, biz kurtardık. Bu yüzden Silahtarağa Arıtma Tesisi Projesi iyi ki iptal edilmiş. Biz o bütçeyi çok daha doğru yerlerde kullanacağız' diyerek engellenen hizmeti savunmuştu. CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun arıtma tesisini açmamasına tepki gösteren vatandaşlar, Temel Atmama Töreni başlığı ile binlerce paylaşımda bulundu. Bu kadar eleştiriye rağmen ise CHP karton bardakla övünmeye devam ediyor. Sosyal medya kullanıcıları ise 'Temel Atmama Töreni' eleştirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr