27.09.2021-13:06 (Son Güncelleme:30.11.2021-15:34)


1

ÖZGÜR DEMİRTAŞ

ÖZGÜR DEMİRTAŞ

Ekonomiyi halkın anlayacağı dilden konuşuyor. Sosyal medyayı da çok etkin bir şekilde kullanıyor. Bir süredir siyasi kulislerde Özgür Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı adayı olduğu konuşulmaya başlandı. Hatta Özgür Demirtaş’ın görüştüğü bazı isimlere Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı olduğuna dair bir izlenim verdiği söyleniyor.



2

KEMAL AKŞENER

KEMAL AKŞENER

İttifakın mutabık kalması durumunda aday olacağını açıkladı ama daha sonra yeterince desteği göremediği anlaşıldı.



3

MERAL AKŞENER

MERAL AKŞENER

Geçtiğimiz aylarda sık sık aday olacağı yönünde haberler çıksa da son günlerde "ben başbakan" olacağım diyerek ittifak olarak söz verdikleri parlamenter sisteme geçtiklerinde başbakanlık koltuğuna oturacağını işaret etti.



4

EKREM İMAMOĞLU

EKREM İMAMOĞLU

n son Meral Akşener tarafından İstanbul’un fatihi olarak nitelendirilen ve Cumhurbaşkanı adaylığı İYİ Parti tarafından desteklenen İmamoğlu da güçlü adaylardan biri. Kemal Kılıçdaroğlu ise "Belediye başkanları işlerine baksın" diyerek Cumhurbaşkanı adayı yapmayacağının mesajını vermişti.



5

MANSUR YAVAŞ

MANSUR YAVAŞ

Cumhurbaşkanı adayı olmasına hem CHP tabanı hem de İYİ Parti'nin içindeki milliyetçiler tarafından sıcak bakılsa da CHP üst yönetiminin MHP'den geldiği için bu adaya sıcak bakmadığı biliniyor.



6

MUHARREM İNCE

MUHARREM İNCE

Muhalefet en son eski sevgilisine sığındı. Büyük bir beklentiyle çıkış gece sonu ortalıktan kaybolan İnce, tekrardan muhalefetin gündemine girmiş durumda.



7

SELAHATTİN DEMİRTAŞ

SELAHATTİN DEMİRTAŞ

CHP'li Aykut Erdoğdu geçtiğimiz günlerde bir yayında "Selahattin Demirtaş keşke Cumhurbaşkanı adayı olsa, renkli bir Cumhurbaşkanı olur" sözleriyle gündeme geldi. Her ne kadar CHP içindeki milliyetçileri kızdırsa da CHP içerisinden bu fikre sert bir eleştiri gelmedi.



8

İLHAN KESİCİ

İLHAN KESİCİ

CHP'nin bu aday bulma krizinde sarpa sardığı aşikâr. Son olarak Can Ataklı aldığı güçlü bir duyumu takipçileriyle paylaştı. Can Ataklı, İlhan Kesici'nin çatı adayı olacağını duyurdu.



9

MEHMET ŞİMŞEK

MEHMET ŞİMŞEK

Aday bulma yarışında çok ilginç adaylar da çıkmıyor değil; Eski Ak Partili Bakan Mehmet Şimşek de çatı adayı olarak ortaya atılan isimlerden biri.



10

ABDULLAH GÜL

ABDULLAH GÜL

Muhafazakâr seçmen olmadan bu yarışı kazanamayacağını anlayan ittifak üyelerinin kulislerinde aday olarak Abdullah Gül'de konuşuluyor. Fakat Abdullah Gül'ün kazanamayacağı bir seçime girmeyeceği onu tanıyanların bildiği bir gerçek. Zaten kendisi de bu fikre sıcak bakmadığını dile getirmiş.



11

ALİ BABACAN

ALİ BABACAN

Henüz İttifak’ın içerisinde yer almasa da kurduğu yeni partisiyle turlara başlayan Ali Babacan'ın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayları arasında yer aldığı ve muhalefetin kulisinde isminin sık sık zikredildiği konuşuluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR