Muhabbet Kuşlarınızı Doğru Bakımla Daha Uzun Yaşatabilirsiniz!

Hemen herkesin bir dönem evinde bakımını üstlendiği muhabbet kuşları daha uzun süre nasıl yaşar? Renkleriyle ve sevimli görüntüleriyle sevgimizi kazanan bu kuşların kafeste bakımı nasıl olmalıdır? İşte muhabbet kuşu bakım incelikleri.

06.07.2019-15:10 - (Son Güncelleme: 06.07.2019-15:01)

Kafeste olmaktan şikayetçi olmayan muhabbet kuşları kafeslerinde kendilerini güvende hissederler. Uzun süreli bir hayat için ise temizliğine ve ilgi fazlalığına özen göstermelisiniz. Peki,muhabbet kuşu bakımı nasıl olmalıdır? En doğru bakım önerileri için içeriğimize göz atın.

MUHABBET KUŞU BAKIMI  

- Kafesleri küçük olmamalıdır. Kafeste rahat hareket etmeleri ve kendilerini doğada gibi özgür hissetmeleri için geniş bir kafes gerekmektedir.

- Kafesin üzerine tünek alanı yaparsanız, her yere tuvaletini de yapmaz. Muhabbet kuşları bu tür tünekler ile tuvalet eğitimini rahatlıkla alırlar.

Muhabbet kuşları soğuğa karşı çok narindirler. Rüzgarda, kış aylarında dışarıda bırakırsanız hastalanır ve maalesef ölürler. Aynı şekilde güneş altında da kalmamalılardır.

Yem verirken onların hoşuna giden yemleri veriniz. Çok fazla yem koysanız bile hoşuna gitmedikçe yemez.

Kafesin içerisine ayna almaktansa bir muhabbet kuşu daha almanız onun can sıkıntısını gidermekte fayda sağlar. Aynalar bilinenin aksine muhabbet kuşlarında olumlu etki bırakmaz.

- Muhabbet kuşlarını yıkamak yerine küçük geniş bir kaba su koyun onun kendi kendini yıkamasını ve temizlemesini sağlayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal