Muğla’da Yıldırım Düşmesi Sonucu 37 Yangın Çıktı!

Muğla’da son 3 gün içerisinde yıldırım düşmesi sonucunda tam 37 yangın çıktı.

17.09.2021-16:40 - (Son Güncelleme: 17.09.2021-16:40) Muğla’da Yıldırım Düşmesi Sonucu 37 Yangın Çıktı!

Muğla sık sık orman yangınları nedeniyle gündeme geliyor. Şehirde son 3 gün içerisinde yıldırım düşmesi sonucunda tam 37 yangın çıktı.

MUĞLA’DA 3 GÜN İÇERİSİNDE YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCUNDA 37 KEZ YANGIN ÇIKTI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada düşen yıldırımlar sonucu 3 günde 37 yangının çıktığını bildirdi. Çıkan 37 yangının 32’si ormanlık alanlarda yaşanırken 5’ide tarım arazilerinde meydana geldi. 

ÇIKAN YANGINLARDA YANAN YERLERİN 32’Sİ İSE ORMANLIK ALANLAR

Muğla ve ilçelerinde 14-16 Eylül tarihleri arasında zaman zaman etkili olan sağanak sırasında yıldırım düşmesi de yaşandı. Yıldırım düşmesi sonucunda ise 37 yangın çıktı. Muğla’nın Milas, Yatağan, Menteşe, Ula, Marmaris, Köyceğiz, Dalaman, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde yıldırım düşmeleri sonucu 3 günde toplam 37 yangın çıktı. Çıkan 37 yangının 32’si ormanlık alanlarda yaşanırken 5’ide tarım arazilerinde meydana geldi. Çıkan yangınlara hem karadan hem de havadan anında müdahalelerde bulunuldu. Ekiplerin özverili çalışmaları sonucunda ise yangınların büyümesi engellendi.

CENNET ADASI'NDA ÇIKAN YANGINDA 4 DEKAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Son olarak dün gece saatlerinde Marmaris Cennet Adası'nda yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Çıkan yangına olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri hemen müdahalede bulundu. Yangın müdahalenin ardından daha da fazla büyümeden söndürüldü. Yetkililerden alınan bilgiye göre Cennet Adası'nda meydana gelen yangınında toplam 4 dekar alan zarar gördü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal