16.03.2022-16:47 (Son Güncelleme:17.03.2022-09:21)


1

Bakırköy 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Alpaslan Aslan bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile bağlanırken, eşi Nubar Aslan bulunduğu cezaevinden getirildi. Duruşmada tarafların Taraf avukatları da hazır bulundu.



2

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanıkların eylemleriyle fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek maktulü öldürdüğünü aktarıldı.



3

Tutuklu sanık Nubar'ın da, Alpaslan ile birlikte asli fail olduğunu ve suça iştirak ettiğini vurgulayan savcı, sanık Alpaslan'ın eşi ile maktul arasındaki ilişkiyi öğrenmesinden kaynaklanan ruhsal durum içerisinde öldürme eylemini gerçekleştirdiğini ve haksız tahrik altında suçu işlediğini söyledi.



4

Alpaslan Aslan hakkında "Kasten öldürme" suçundan haksız tahrik indirimi ile birlikte 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Sanık Nubar Aslan hakkında ise "Kasten öldürme" suçundan haksız tahrik indirimi uygulanmadan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. Diğer tutuksuz sanıklar İmran Baran ve Ömer Faruk Çiftçi hakkında da ayrı ayrı beraat etmeleri istendi.



5

Tutuklu sanık Nurbar Aslan savunmasında "kasten yapılan bir şey yoktur. Olay bir anlık gelişti" şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti sanık ve avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.



6



7



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr