01.10.2022-10:21 (Son Güncelleme:14.08.2023-11:24)


1

Müge Anlı kimdir? Kariyeri

Müge Anlı kimdir? Kariyeri

Müge Anlı, 19 Aralık 1973 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını ise Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Hukuk üzerine yaptı. Müge Anlı şimdilerde ise İstanbul Üniversitesi’nde Sosyoloji bölümü okumaktadır.



2

Müge Anlı, 19 Aralık 1973 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Hukuk üzerine yaptı. Müge Anlı ile Tatlı Sert programı ile ilgili kaç yıldır var ve ne zaman başladı soruları da çok aratılıyor. Program tam olarak 13 yıldır ATV ekranlarında yayınlanıyor. Programın yapımcılığını ve sunuculuğunu Müge Anlı üstlenirken, yönetmen koltuğunda ise Ahmet Şirin oturuyor. Müge Anlı bu program ile çözülmemiş cinayetleri araştırıyor, kayıp kişileri buluyor. Programda Müge Anlı’ya Adli Tıp Uzmanı Şevki Sözen, Avukat Rahmi Özkan ve Psikiyatrist Arif Verimli eşlik ediyor. 14 sezondur devam eden Müge Anlı ile Tatlı Sert programında bugüne kadar 3200 kayıp kişi bulundu, 163 cinayet dosyası aydınlatıldı ve 880 aile kavuşturuldu. Program TİAK reytinglerine göre Türk halkının en çok izlediği gündüz kuşağı programı olarak geçiyor.Hayvan sevgisi ile de bilinen Müge Anlı, programında kayıp olan hayvanları bulmak için de bir platform başlattı. "Patibul" ismini verdiği kısımda insanlar kayıp hayvanlarının fotoğraflarını paylaşıyor. Müge Anlı sayesinde hayvan sahipleri seslerini duyurabiliyor. Programında bir sürü sosyal sorumluluk kampanyası da yürüten Anlı, özellikle Tarım Orman Bakanlığı’nın başlattığı ‘Geleceğe Nefes’ kampanyasına verdiği destek ile de gündeme gelmişti. Anlı kampanyaya desteği ile 28 milyondan fazla ağaç bağışladı.



3

Müge Anlı kocası ile yakalandı

Müge Anlı kocası ile yakalandı

Ekranların sevilen ismi Müge Anlı, geçtiğimiz yıl evlendiği Şİnasi Yüzbaşıoğlu ile gittikleri maçtan kameralara takıldı. Birlikte görüntü vermemeye dikkat eden ikilinin fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. Anlı2nın fanları, "Fenerbahçe maçına mı gidilir yakıştıramadım", "Kadın erkek ahlak dersi verir, ne işi var maçta" gibi eleştirilerde bulundu. Bazı hayranları ise ikilinin birbirlerine çok yakıştıklarını belirterek, daha çok yan yana görmek istediklerini belirtti.



4

Müge Anlı öyle bir dizide rol aldı ki...

Müge Anlı öyle bir dizide rol aldı ki...

Müge Anlı 2015-2016 yılları arasında başrollerini Ayça Erturan, Birce Akalay, Yıldız Çağrı Atiksoy, Ebru Cündübeyoğlu, Sarp Akkaya, Burak Sevinç, Serkan Altunorak ve Sinan Eroğlu’nun paylaştığı dram türündeki Evli ve Öfkeli dizisinin 11. bölümünde rol almış.Dizide kendi programını sunan Müge Anlı'nın genç görüntüsü dikkat çekti. Evli ve Öfkeli dizisinin 11. bölümünde Deniz, Müge Anlı'nın programına katılarak ve Seray Söyler'in kızı olduğunu açıkladı.



5

Mesleğe nasıl başladı?

Mesleğe nasıl başladı?

Kenan Çetingöz’ün teklifi üzerine magazin gazeteciliği yapmaya başladı. 2010 yılında bu program ile beraber ‘Müge Anlı ile Mektubunuz Var’ isimli programı sunmaya başladı. Bu programda çeşitli olaylardan dolayı yakınlarıyla görüşemeyen, yakınlarını bulamayan insanları konuk aldı.



6

Müge Anlı, geçtiğimiz günlerde Sinan Akçıl’la adını çıkartmıştı. İkisi arasında aşk iddiaları dolaşırken beklenmedik bir gelişme yaşandı. Ünlü sunucu evleneceği ismi canlı yayında duyurdu. Asayiş şube müdürü Şinasi Yüzbaşıoğlu ile evlenecek.



7

Sunduğu programlar

Sunduğu programlar

2019 Güven Bana 2010-2011 Mektubunuz Var 2006-2008 Dobra Dobra 2008-günümüz Müge Anlı ile Tatlı Sert



8

Aldığı ödüller

Aldığı ödüller

2018- 45. Altın Kelebek Ödülleri- En İyi Kadın Sunucu 2020- 46. Altın Kelebek Ödülleri- En İyi Kadın Sunucu 2019- Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği- Yılın Reality Haber Programı 2020- Tarım ve Orman Bakanlığı Yeşilin EN’leri Ödülü- En Sosyal Yeşil Ödülü



9

Müge Anlı'nın kızı kim?

Müge Anlı'nın kızı kim?

Müge Anlı, 1993 yılında gazeteci Burhan Akdağ ile evlendi. Çiftin evlilikleri on beş yıl sürdü, çift 2008 yılında boşandı. Anlı’nın bu evlilikten 2002 doğumlu Lidya Müge isimli bir kızı oldu. Anlı, kızını basından uzak bir şekilde yetiştirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz yıl kızı, programa gönderdiği bir mektupla gündeme gelmişti. Kızından gelen mektupla duygulanan Anlı, böyle bir çocuk yetiştirdiği için şükrettiğini ifade etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr