Mücahit Birinci: İBB Başkanının 16 Milyar Lira Borçlanma Talebi Var

İstanbul'un genç siyasetçilerinden olan Mücahit Birinci, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu'nun borçlanma talebine değinen Birinci, AK Parti'nin gerekli borçlanmaları kabul ettiğini söyledi ve "Bunlar 2023 geldiğinde AK Parti bize köstek oldu diyecekler." dedi.

19.05.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-18:00)

Erdal Şimşek'in bu yayın konuğu genç siyasetçi Mücahit Birinci oldu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Birinci, son günlerin çok tartışılan borçalnma meselesini detaylarıyla anlattı. Sürecin başından sonuna kadar değerlendirme yapan Birinci, İstanbullu vatandaşlardan da önümüzdeki seçim için destek istedi. 

Özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beylidüzü Belediye Başkanlığı dönemini anlatan Birinci, İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediyesini 100 milyon lira borçla aldığını, arsa satışı yapmasına rağmen 500 milyon lira borçla bıraktığına değindi ve "Benim tarih kaynaklarında böyle bir okumam yok.

Bu İBB Başkanının 16 milyar lira borçlanma talebi var. AK Parti bu borçlanma talebinin hizmetle alakalı olan kısmına onay verdi.

Belediye AK Parti'de iken CHP meclis üyeleri tüm borçlanma taleplerin ret cevabı verdi. Ama biz İstanbullular için gerekli olanlara onay verdik. Bunlar 2023 geldiğinde AK Parti bize köstek oldu diyecekler." dedi ve 2023 yılında İstanbullu vatandaşların desteğini istedi. 

"DOĞU AKDENİZ TÜRK GÖLÜ HALİNE GELDİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Akdeniz'e gemi göndermediniz." ifadesine değinen Birinci, "Doğu Akdeniz Türk gölü haline geldi. Ne Rusya ne İsrail orada borusunu öttüremiyor. İnsan biraz övünür bununla.

Suriye'de de üzüldüler. Libya'da terörist Hafter'in yanında olan açıklamalar yaptılar. Libya'da ne işimiz var diyor. Çocuklara anlatsak bunu anlarlar. Bu çok basit bir matematik, ABD'yi yeniden keşfetmeye gerek yok. Bunlar orada da duvara rastladı." ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal