MSÜ tercih ve mülakat süreci hangi tarihlerde başlayacak, nasıl olacak? MSÜ 2022 sınav sonuç tarihi ve tercih süreci

ÖSYM’nin MSÜ 2022’nin sınav sonuç tarihini açıklamasıyla birlikte adaylar MSÜ tercih sürecini gündemlerine almaya başladı. Peki MSÜ tercih ve mülakat süreci hangi tarihlerde başlayacak, nasıl olacak? Son gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

11.04.2022-16:55 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-16:55) MSÜ tercih ve mülakat süreci hangi tarihlerde başlayacak, nasıl olacak? MSÜ 2022 sınav sonuç tarihi ve tercih süreci

ÖSYM’nin 27 Mart 2022 Pazar günü gerçekleştirdiği 2022 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında binlerce aday hayallerini gerçekleştirmek için sorularını yanıtladı. Sınavın geride kalmasıyla birlikte adayların yeni gündem maddeleri 2022 MSÜ sınav sonuç tarihi ve tercih süreci oldu. ÖSYM’nin 2022 MSÜ sınav sonuçlarını 14 Nisan 2022 Perşembe günü açıklayacağını duyurmasıyla birlikte sınava giren kişiler sonuçların sonrasında neler yapılması gerektiğini öğrenmek için arama motorlarına yöneldi.

MSÜ tercih ve mülakat süreci hangi tarihlerde başlayacak, nasıl olacak?

14 Nisan 2022 Perşembe günü ÖSYM’nin internet sitesinde erişime açılacak olan 2022 MSÜ sınav sonuçlarının sonrasında tercih süreci başlayacak. 2022 MSÜ’ye giren adaylar sonuçlardan sonra Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek. YKS’nin ardından astsubay olak görev almak isteyenler TYT’ye, subay olarak görev almak isteyenler ise AYT’ye girecek.

MSÜ sınav tercih

Sınavlara giriş sürecini tamamlayan adaylar arasında sıralama yapılacak ve spor ile sözlü sınavların yapılacağı aşamaya gelmeye hak kazanan adaylar netleşecek. Spor ve sözlü mülakatlarını başarıyla tamamlayan adaylar sağlık raporlarını almaları için hastaneye gönderilecek. Son olarak sağlık aşamasını da sorunsuz geçen adaylar Harp Okulu veya Astsubay MYO’ya girmiş olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal