MSÜ Sınavında Fenalaşan Öğrencinin Covid-19 Testi Pozitif Çıktı

Kocaeli'de MSÜ sınavı sırasında kötüleşen sınavına giren bir öğrencinin coronavirüs testinin pozitif sonuç vermesi neticesinde salonda sınava giren bütün öğrencilerin karantina altına alındığı öne sürüldü.

15.06.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:14) MSÜ Sınavında Fenalaşan Öğrencinin Covid-19 Testi Pozitif Çıktı

Kocaeli Barış Gazetesi'nden Aysun Özcan Erenkaya'nın servis ettiği habere göre, 14 Haziran Pazar günü düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nda, girişte öğrencilere maske verildi ve dezenfektan sıkıldı fakat öğrencilerin ateşlerine bakılmadı.

TEK KİŞİLİK SALONA ALINDI

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 205 numaralı salonda, sınav esnasında bir kız öğrenci kötüleşti. Tek kişilik salona alınan öğrenci, sınavını bu salonda bitirdi.

Haber verilen sağlık ekipleri tarafından öğrenciye uygulanan coronavirüs testi pozitif sonuç verdi. Aynı salonda sınava giren bütün öğrenciler, evlerinde 2 hafta boyunca karantina altına alındı.

'BAYILACAK KADAR HALSİZLEŞMİŞ'

Söz konusu salonda sınav olan 18 yaşındaki M.A.’nın babası C.A., şu ifadeleri kullandı:

"Oğlum 205 numaralı salonda sınava giriyor, 2,5 saat süren sınavın bitimine 45 dakika kala, bir kız öğrenci fenalaşıyor, başını sıranın üzerine koyuyor. Bayılacak kadar halsizleşen öğrenci, öğretmenler tarafından tek kişilik bir salona alıyor, Kovid-19 testini yapacak sağlık ekibi çağırılıyor, kız öğrenci bu esna tek kişi sınava devam ediyor. Sınavını tamamlayan öğrenciye test yapılıyor ve coronavirüs tespit ediliyor.

Oğlum eve geldiğinde bir kız çocuğunun bayılacak duruma geldiğini ve salondan çıkarıldığını anlatmıştı ki sınavdan 2 saat sonra evimize sağlık ekipleri geldi, salonda rahatsızlanan kız çocuğunun Covid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi ve oğlum M.A.’nın evin içinde bir odada, tabağı, çatalı, bıçağı, mümkünse tuvaleti ayrı olacak şekilde karantinada tutulması gerektiği söylendi."

'ŞİMDİ YKS'YE ÇOCUKLAR NASIL GİRECEK?'

"Çocuğu farklı okullarda sınava giren hangi arkadaşımla konuşsam, içeriye girişte ateş ölçme olayının olmadığı söyleniyor. Ateş ölçme olayı olsaydı, belki de bu kız çocuğu sınava alınmayacak ya da tek kişilik bir salonda sınava girecekti. Çocuklarımız, bugün karantinada olmayacaktı. Şimdi önümüzde YKS sınavları var, 27-28 Haziran’da gerçekleştirilecek. Bu yaşanan olay oğlumun psikolojisini bozdu, 2 yıldır hazırlandığı sınava şimdi girmek istemiyor. Bu durum sadece benim oğlumun değil, diğer çocukların da psikolojisini bozdu. Şimdi YKS sınavına çocuklar nasıl girecek? Bizler ne cesaretle çocuklarımızı bu sınava göndereceğiz? MSÜ sınavında yaşanan bu durum sonrası YKS sınavlarının ertelenmesi söz konusu olmalı. Yoksa pek çok çocuğun hazırlığı boşa gidecek."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal