MSÜ 2022 tercih sonucu MSÜ pasif ne demek?

Milli Savunma Üniversitesi yerleştirme sonuçları açıklandı. İnternette çokça araştırılan 20 Haziran Milli Savunma Üniversitesi ön başvuru sonuçları açıklandı mı? Milli Savunma Üniversitesi pasif nedir? sorularının yanıtları adaylar tarafından epey bir merak edilmektedir. Nihayet beklenen haber geldi ve bugün Milli Savunma Üniversitesi yerleştirme sonuçları açıklandı. İşte Personel temin msb.gov.tr MSÜ sonuç sorgulama ekranı..

20.06.2022-15:19 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-15:19) MSÜ 2022 tercih sonucu MSÜ pasif ne demek?

20 Haziran Pazartesi günü Milli Savunma Üniversitesi yerleştirme sonuçları açıklandı! Bu haber binlerce aday tarafından merakla beklenmekteydi ve sonunda o haber geldi. 27 Mart 2022 'de yapılan MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 'nın 14 Nisan 2022 'de sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercihler de alınmaya başlandı. Adaylar tarafından araştırılan personel temin msb.gov.tr Milli Savunma Üniversitesi sonuç sorgulama ekranı ile MSÜ pasif ne demek? sorularının cevaplarını sizler için haberimizde yanıtladık. İşte detaylar..

2022 Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları belli oldu mu?

20 Haziran 2022 Pazartesi günü MSÜ 2022 yılı için askeri öğrenci alımı ikinci seçim aşamalarının tercih işlemleri '' https://personeltemin.msb.gov.tr '' resmi internet adresinden erişime açıldı.

MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı

Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları sorgulama ekranı
MSÜ pasif yazısı ne anlama gelmektedir?

MSÜ sınavında alınan puana göre yerleştirmeler yapılmaktadır. Tercih sonuçları sorgulaması yaptığınızda '' Tercih Ettiğiniz Kontenjan Türünden Kontenjana Giremediniz '' uyarısını aldıysanız, başvuru durumunuzda da kırmızı renkte Pasif yazıyor ise o halde üniversiteyi kazanamadınız demektir.

Yerleştirmeler nasıl yapılacak?

Yerleştirmede Harp Okulları ile Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içlerinde ayrı ayrı olmak üzere değerlendirilmektedir. Harp Okullarına yerleşmeye hak kazanarak intibak eğitimine katılıp da ayrılan adayların Meslek Yüksek Okulları için yaptıkları tercihleri dikkate alınmayacaktır.

Adaylar, '' Yerleştirme İşlemleri '' süresi boyunca tercih öncelikleri ile Aday Değerlendirme Puan sıraları dikkate alınmak sureti ile yerleştirilecekler. Ek Yerleştirme süresi boyunca da intibak eğitimlerinin belli zamanda ve etkin bir şekilde yapılması ile Harp Okulları ile Astsubay Meslek Yüksek Okulları 'nın belirlenmiş olan zamanlarda eğitim ve öğretime başlaması için okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliği sırasına bakılmadan tercihleri arasında bulunması durumunda sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir. Harp Okulları ile Astsubay Meslek Yüksek Okulları tercihlerinde bulunan adaylardan Harp Okulları intibak eğitimine katılan hiçbir aday Astsubay Meslek Yüksek Okulu tercihlerinde sırası gelmiş olsa da geçiş yapamayacak.

MSÜ yerleştirmeler nasıl yapılacak

2022 Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları duyurusu

- Milli Savunma Bakanlığı MSÜ 2022 yılı askeri öğrenci temini seçim aşaması faaliyetleri 27 Haziran Pazartesi günü ile 3 Ağustos Çarşamba günü tarihlerinde yapılacaktır.

- Harp Okulları seçim aşamaları ise 27 Haziran Pazartesi günü ile 23 Temmuz Cumartesi günü tarihlerinde yapılacaktır.

- Astsubay Meslek Yüksek Okulları seçimleri ise 25 Temmuz Pazartesi günü ile 3 Ağustos Çarşamba günü tarihlerinde yapılacaktır.

- Pazar günlerine sınav konulmamıştır.

- Hava Harp Okulu adayları '' Psikomotor Testi '' ile '' Öğrenci Seçme Uçuşuna '' katılacaklarından dolayı ilk tercihi HHO olan adayların arasından Milli Savunma Üniversitesi - 2022 sayısal puanına göre belirlenmektedir.

Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu çağrı esasları nelerdir?

- Milli Savunma Üniversitesi 2022 sınavında herhangi bir puan türünden belirlenmiş olan taban puanı geçen adayların yaptıkları tercihleri arasında Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu olan öğrenciler, Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına giriş yapacaklardır. Adaylar bu haklarından vazgeçebilirler. Bu durum adayların diğer tercihlerine herhangi bir etki etmeyecektir.

- 2022 yılı Milli Savunma Üniversitesi sınavında herhangi bir puan türünden, belirlenmiş olan taban puanı geçemeyen adaylardan, Güzel Sanatlar ya da Konservatuar Liselerinin Müzik bölümünden giriş yapan adaylar ve ilk tercihi Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu olan adaylardan en yüksek puan türüne göre sıralanıp belirlenmiş olan adaylardan yalnızca Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu adayı olarak sınavlara çağrılacaktır. Bu adayların diğer tercihleri ise dikkate alınmayacaktır.

- Müzik yeteneği ile müzik bilgisi seviye tespit sınavına giriş yapacak olan adayların enstrümanlarını da yanlarında getirmelerine izin verilecektir. ( Piyano ile bateri hariçtir )

- Şehit / Gazi yakını olanlar, 2022 yılı MSÜ sınavında almış oldukları puanlarına % 10 puan eklemesi yapılarak değerlendirmeye alınmışlardır. Şehit / Gazi yakını olduğunu belgeleyemeyen adayların işlemlerine ise puanlarına % 10 puan eklemesi yapılmadan devam edilecektir. Bu durumda da taban puanların altında kalanların tercihleri sonlandırılacaktır.

- Seçim aşaması faaliyetleri için çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilmiş olan tarih ile saatte Kara Harp Okulu Komutanlığı ( Bakanlıklar / Ankara ) adresinde hazır bulunacaklar.

MSÜ tercih adayları için açıklama

Seçim aşaması faaliyetleri
Hava Harp Okulu adayları için:

- İlk gün evrak kontrolü, fiziki değerlendirme aşaması, kişilik değerlendirme testi ile fiziki yeterlilik testi aşaması yapılacaktır.

- İkinci gün psikomotor testi yapılacaktır. ( FYT 'de başarılı olanlar için )

- Üçüncü gün mülakat, müzik yeteneği ile müzik bilgisi seviye tespit sınavı ( Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu tercih edenler için ) ve hastane sevk aşamaları yapılacaktır.

Diğer harp okulu ve meslek yüksek okulu tercih edenler için:

- İlk gün evrak kontrolü, fiziki değerlendirme aşaması, kişilik değerlendirme testi ile fiziki yeterlilik testi aşaması yapılacaktır.

- İkinci gün mülakat, müzik yeteneği ile müzik bilgisi seviye tespit sınavı ( Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu tercih edenler için ) ve hastane sevk aşamaları yapılacaktır.

- Fiziki yeterlilik testi için bütün adayların sınava gelirken yanlarında spor kıyafetlerini ( eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb. ) giyinmiş bir halde gelmeleri gerekiyor.

- Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları ise getirdikleri belgelerden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları ya da evraklarının eksik ya da yanlış olduğu tespit edilmesi durumunda temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun bütün işlemleri iptal edilecektir.

- Adayların e - devlet şifrelerini bilmeleri ve gerekli olduğunda da kullanılması için önem arz etmektedir.

- MSB Personel Temin Daire Başkanlığının sevk ettiği hastaneler haricinde adaylar için düzenlenmiş olan sağlık raporları kabul edilmeyecektir. Adayların temin faaliyeti sonucu sevk edildikleri hastanelerden sağlık raporu almaları gerekiyor.

- Bu duyuru tebliğ niteliği taşımaktadır ve adaylara ayrıca posta yolu ile ya da telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal