MSÜ 2022 Harp Okulu fiziki yeterlilik testi ve seçmeleri ne zaman yapılacak?

20 Haziran2022 Pazartesi MSÜ tercih sonuçları belli oldu ve şimdi de gözler MSÜ fiziki yeterlilik testi tarihine çevrilmiş durumda. Peki MSÜ fiziki yeterlilik testi tarihi belli oldu mu? 2022 MSÜ fiziki yeterlilik sınav tarihi açıklandı mı? İşte detaylar..

21.06.2022-20:58 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-20:58) MSÜ 2022 Harp Okulu fiziki yeterlilik testi ve seçmeleri ne zaman yapılacak?

2022 Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulu seçmeleri hangi gün? Askeri öğrenci temini hakkında yapılan açıklamada fiziki yeterlilik sınavının yapılacağı tarih ile koşulları merak edilmektedir. Peki 2022 Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu ile Harp Okulu fiziki yeterlilik sınav tarihi açıklandı mı? İşte detayları..

MSÜ 2022 f

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulu seçmeleri hangi gün olacak?

1. MSB tarafından Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci temin seçim aşaması faaliyetleri hakkında bir açıklama yapıldı ve söz konusu olan açıklama şu şekildedir:

- Harp Okulları seçim aşamaları ise 27 Haziran 2022 Pazartesi günü ile 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü tarihlerinde gerçekleşecektir.

- Astsubay Meslek Yüksek Okulları seçim aşamaları ise 25 Temmuz 2022 Pazartesi günü ile 3 Ağustos 2022 Çarşamba günü tarihlerinde gerçekleşecektir.

- Pazar günlerine iseherhangi bir sınav eklenmemiştir.

2. Hava Harp Okulu adayları '' Psikomotor Testi '' ile '' Öğrenci Seçme Uçuşuna '' katılacaklarından dolayı ilk tercihi Hava Harp Okulu olanlar arasından MSÜ - 2022 sayısal puanına göre belirleme yapılacaktır.

3. Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu çağrı esasları şu şekildedir:

- Milli Savunma Üniversitesi - 2022 sınavında herhangi bir puan türünden belirlenmiş olan taban puanı geçen adayların yapacakları tercihlerinin arasında Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu olanlar, Müzik Yeteneği ile Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına tabi tutulacaklardır. Adaylar bu haklarından cayabilirler. Bu durumda ise adayların yapmış oldukları diğer tercihleri etkilenmeyecektir.

- Milli Savunma Üniversitesi - 2022 yılı sınavında herhangi bir puan türünden belirlenmiş olan taban puanı geçemeyenler, Güzel Sanatlar ya da Konservatuar Liselerinin Müzik bölümünden mezun olan adayların ilk tercihleri Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu olanların en yüksek puan türüne göre sıralanıp belirlenecek olan adaylar ise yalnızca Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu adayı olarak sınava çağrılacaktır ve bu adayların yapmış oldukları diğer tercihleri de hiçbir koşulda dikkate alınmayacaktır.

- Müzik yeteneği ile müzik bilgisi seviye tespit sınavına girecek olanlar çaldıkları enstrümanlarını da yanlarında getirebilirler. ( piyano ile bateri hariçtir )

4. Şehit ya da gazi yakını olanlar, 2022 yılı MSÜ sınavında almış oldukları puanlarına % 10 puan eklemesi yapılarak değerlendirilmiştir. Şehit ya da gazi yakını olduğunu kanıtlayamayan adayların işlemlerine, almış oldukları puanlarına % 10 puan eklemesi yapılmadan devam edilecektir. Bu durumda ise taban puanların altında olan adayların yapmış oldukları tercihleri sonlanacaktır.

5. Seçim aşaması faaliyetlerine çağrılan adayların sorgulama sayfasında belirtilmekte olan tarih ile saat aralığında Kara Harp Okulu Komutanlığı ( Bakanlıklar / Ankara ) adresinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

6. Seçim aşaması faaliyetleri ise şu şekilde yapılacaktır:

- Hava Harp Okulu adayları için, ilk gün evrak kontrolü, fiziki değerlendirme aşaması, kişilik değerlendirme testi ile fiziki yeterlilik testi uygulanacaktır.

- İkinci gün FYT 'de başarılı olanlar için psikomotor testi uygulanacaktır.

- Üçüncü gün mülakat, müzik yeteneği ile müzik bilgisi seviye tespit sınavı ( Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihi yapanlar için ) ve hastane sevk aşamaları uygulanacaktır.

- Diğer harp okulu ve meslek yüksek okulu tercihi yapanlar için ilk gün evrak kontrolü ile fiziki değerlendirme aşaması, kişilik değerlendirme testi ile fiziki yeterlilik testi uygulanacaktır.

- İkinci gün mülakat, müzik yeteneği ile müzik bilgisi seviye tespit sınavı ( Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu tercih edenler için ) uygulanacaktır.

- Fiziki yeterlilik testi için başvuru yapan bütün adayların gelirken yanlarında spor kıyafetlerini yani eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı ve benzerlerini giyinmiş bir halde gelmeleri gerekiyor.

7. Adayların başvuru koşullarını sağlayıp sağlamadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecek. Adayların başvurur koşullarını sağlamadıkları ya da evraklarında eksiklik veya yanlışlık olduğu tespiti halinde temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun tüm işlemleri iptal edilecektir.

8. Adayların e - devlet sistemi şifrelerini biliyor olmaları gerekmektedir. Çünkü lazım olduğunda kullanılması için çok önemlidir.

9. Kara Harp Okulu Komutanlığında sınavlar süresi boyunca adaylara su ile kumanya dağıtımı yapılacaktır.

10. Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığının sevk etmiş olduğu hastaneler haricinde adaylar adına düzenlenmiş olan sağlık raporları hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir. Adayların temin faaliyetleri sonucu sevk edilmiş oldukları hastanelerden sağlık raporu almaları gerekiyor.

11. Yapılan bu duyuru, tebliğ niteliği taşımaktadır ve adaylara ek olarak posta yolu ile ya da telefon ile sınav tarihi tebliği yapılmayacaktır.

12. Seçim aşamalarına katılım sağlayacak olan adaylar, 1 Temmuz Cuma günü ile 30 Ağustos Salı günü arasında KYK tarafından belirlenen yurtlardan uygun olanlarda ücret karşılığı yararlanma hakkına sahipler.

Milli Savunma Üniversitesi askeri temin seçmeleri için gerekli olan belgeler nelerdir?

- Mavi kapaklı şeffaf dosya

- Sınav çağrı belgesi

- T. C. kimlik kartının aslı ( pasaport ile ehliyet de kabul edilmektedir. )

- Durum bildirir tek hekimden alınmış sağlık raporu

- Adli sicil kaydı ile kesinleşme şerhi

- Şehit ya da gazi belgesi

- Terhis belgesi

Yukarıda yapılan açıklamada adaylardan istenilen belgelerin aslı ile beraber fotokopilerinin de yanlarında getirmiş olmaları ve asıl belgelerini teslim etmemeleri belirtilmektedir.

Milli Savunma Üniversitesi sonuç sorgulama

Milli Savunma Üniversitesi sonuç sorgulama ekranı nedir?

MSÜ bünyesinde bulunmak isteyen adayların yapmış oldukları tercihlerin sonuçlarını '' https://personeltemin.msb.gov.tr/ '' internet adresi üzerinden öğrenilmektedir.

Yapılan tercih sonuçlarını öğrenciler Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden de sorgulayabilirler.

2022 yılı Milli Savunma Üniversitesi taban puanları nedir?

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları erkek adayların puanları

1. Okul adı: Hava Harp Okulu

- Puan türü sayısal

- Taban puan 350,92813

2. Okul adı: Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, SG

- Puan türü sayısal

- Taban puan 311,56385

3. Okul adı: Kara Harp Okulu

- Puan türü eşit ağırlık

- Taban puan 313,94375

4. Okul adı: Kara Harp Okulu

- Puan türü sözel

- Taban puan 348,02558

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları kadın adayların puanları

1. Okul adı: Hava Harp Okulu

- Puan türü sayısal

- Taban puan 396,92667

2. Okul adı: Kara Harp Okulu, Hava Harp Okulu, SG

- Puan türü sayısal

- Taban puan 386,50110

3. Okul adı: Kara Harp Okulu

- Puan türü eşit ağırlık

- Taban puan 379,29266

MSÜ taban puanları

Milli Savunma Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ile Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu adayları puanları

Astsubay Meslek Yüksek Okulu

1. Okul adı: Kara Meslek Yüksek Okulu, Hava Meslek Yüksek Okulu, Deniz Meslek Yüksek Okulu, SG Meslek Yüksek Okulu

- Puan türü genel

- Taban puan 286,44629

Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu

1. Okul adı: Bando Meslek Yüksek Okulu Güzel Sanatlar ve Konservatuar

- Puan türü en yüksek puan türü

- Taban puan 139,04660

2. Okul adı: Bando Meslek Yüksek Meslek Okulu ( İlk tercihi Bando olanlar )

- Puan türü en yüksek puan türü

- Taban puan 240,12756

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal