MSB kaynakları: “İsrail-İran gerilimi için tedbirler alındı!”

18 Nisan 2024 - Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, İsrail ve İran arasında tırmanan gerilim hakkında önemli açıklamalarda bulundu. MSB, bu gerilimin ilk anlarından itibaren gelişmeleri yakından takip ettiğini ve muhtemel gelişmelere yönelik alınabilecek tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

18.04.2024-13:46 - (Son Güncelleme: 18.04.2024-17:24) MSB kaynakları: “İsrail-İran gerilimi için tedbirler alındı!”

MSB kaynakları, Türkiye'nin bölgedeki savunma ve güvenlik konularını yakından takip ettiğini vurgulayarak, "Türkiye olarak bölgede meydana gelen krizlerin önlenmesi ve yatıştırılmasında etkin bir aktörüz. İlgili ülkeler ve uluslararası platformlarda bu rolümüzü sürdürüyoruz" dedi. İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı saldırılara karşı Türkiye'nin tutarlı, insani ve adaletli bir tutum sergilediği belirtildi. Bölgesel barış ve istikrarın korunmasına büyük önem veren Türkiye, bu doğrultuda gerekli adımları atmaya devam ettiği bildirilirken, şu açıklama yapıldı: 

“Biz Milli Savunma Bakanlığı olarak bölgemizdeki savunma ve güvenlik konularını yakından takip ediyoruz. İlk andan itibaren tüm gelişmeler yakından takip edilmiş, muhtemel gelişmelere yönelik alınabilecek tüm tedbirler alınmıştır ve alınmaya da devam edilmektedir. 

Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi; ülkemiz bölgemizde meydana gelen krizlerin önlenmesi ve yatıştırılmasında gerek ilgili ülkeler gerekse uluslararası platformlarda vazgeçilmez ve etkin bir aktördür.Türkiye, İsrail’in 7 Ekim’de başlattığı saldırılara karşı tutarlı, insani ve adaletli tutumunu devam ettirmektedir. Bölgesel barışa ve istikrara önem veriyoruz ve bunun için gerekli adımları atıyoruz. Hadiselerin tırmanması olayları bölgesel bir savaşa dönüştürebilir. Ayrıca Gazze’de yaşanan katliamın uluslararası kamuoyunun gözenden kaçırılmaması yönünde hassasiyet gösteriyoruz. İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayan saldırılarına ve saldırılarının bölge ülkelerine de yansımasından endişe ederek uluslararası toplumu göreve çağırdık. Bölgemizin istikrarını bozacak, küresel çatışmalara neden olacak gelişmelerin yaşanmaması için çabalarımızı sürdürmekteyiz. İtidalli davranarak geniş bir bölgesel çatışmanın kapılarını aralayacak adımlardan kaçınmanın ve bölge ülkelerinde sağduyunun hâkim olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz."


Bölgesel endişeler sürüyor

Gerilimin bölgesel bir savaşa dönüşebileceği uyarısında bulunan MSB kaynakları, Gazze'de yaşanan katliamın uluslararası kamuoyunun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. 

İsrail'in uluslararası hukuku ihlal eden saldırılarına ve bu saldırıların bölge ülkelerine etkisine dikkat çeken Türkiye, uluslararası toplumu sorumluluk almaya çağırdı. Bölgesel istikrarı bozacak ve küresel çatışmalara yol açabilecek her türlü gelişmeye karşı çaba gösterildiği belirtildi. Türkiye'nin, bölgede geniş bir çatışmanın kapılarını aralayacak adımlardan kaçınmayı ve bölge ülkelerinde sağduyunun hâkim olmasını istediği ifade edildi. MSB, bölgedeki tüm taraflara itidal çağrısında bulunarak, bölgesel istikrarın ve barışın korunmasının kritik önem taşıdığını belirtti.

Son olarak, bölgesel barış ve istikrarın korunması için Türkiye'nin ve uluslararası toplumun çabalarını sürdüreceği vurgulandı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal