MSB Duyurdu! Azerbaycan ile "Kardeş Tugay" Projesi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan ordusuna destek olmak için Ermenistan işgalinden kurtarılan yerlerde mayın/EYP arama ve imha çalışmalarını sürdürüyor.

07.09.2021-18:14 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-19:26) MSB Duyurdu! Azerbaycan ile "Kardeş Tugay" Projesi

Azerbaycan ve Türkiye arasında ortak çalışabilirliğin edinilmesi, eğitim planlaması, yönetimi ve icra esaslarının uyumlu hale getirilmesine yönelik ''Kardeş Tugay'' projesi başlatıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askerî ve iş birliği anlaşmaları dahilinde Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyon ve eğitim faaliyetlerine destek vermeyi sürdüğünü duyurdu.

Türkiye, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personeli ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sürdürülen ortak tatbikat ve eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Bakü'de 30 Ağustos'ta başlayan Türkiye-Azerbaycan SAT/SAS Tatbikatı 10 Eylül'de sona erecek. Uygulanacak olan tatbikatın amacı SAT, SAS ve su altı kurtarma harekât nevilerinde Türk Deniz Kuvvetleri ve Azerbaycan Deniz Kuvvetleri timleri arasında müşterek çalışabilirliği sağlamak. Ayrıca Azerbaycan Deniz Kuvvetleriyle askerî alandaki iş birliğini geliştirmek.

İKİ DEVLET TEK MİLLET

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamasında, ''İki devlet, tek millet anlayışıyla kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğumuz Azerbaycan Türk’ü kardeşlerimizin haklı davalarında bundan sonra da tüm imkânlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz.'' cümlelerine yer verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal