MSB, Bugün 'Kaplan Pençesi' Tatbikatı Yapacak

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri etkenlerinin katılım sağladığı, bugün Aksaz bölgesi ile Akdeniz'in uluslararası suları ile havada 'Kaplan Pençesi' eğitiminin yapılacağını bildirdi.

22.12.2020-10:49 - (Son Güncelleme: 22.12.2020-10:48) MSB, Bugün 'Kaplan Pençesi' Tatbikatı Yapacak

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri etkenlerinin katılımı ile, Aksaz bölgesi ve Akdeniz'in uluslararası suları ile hava bölgesinde bugün "Kaplan Pençesi 2020/2 Tatbikatı" gerçekleştirilecek.

MSB tarafından yapılan açıklamaya bakıldığında, eğitim, Hava Savunma Komutanlığının denetim ve idaresinde, Muharip Hava Kuvvet Komutanlığı ile Birleşik Hava Harekat Merkezi Komutanlığının sevk ve yönetiminde icra edilecek.

TEKNİK YOLLARIN SAHADA DEĞERLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Tatbikat ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) olası bir müşterek harekatta hava sahası denetim esas ve yöntemleriyle koordinasyon esaslarının uygulanması, yeni yöntem, teknik ve yolların sahada gözden geçirilmesi hedefleniyor.

Eğitime Hava Kuvvetleri Komutanlığından muharip ile destek uçakları, hava savunma etkenleriyle komuta denetim merkezleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan genel amaç helikopteri ile hava savunma etkenleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından gemiler, uçak ile İHA'lar ve hava savunma etkenleri yer alacak.

Konuyla alakalı yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

 "Tatbikatın maksadı; TSK’nın, muhtemel bir müşterek harekâtta hava sahası kontrol usul ve yöntemleri ile koordinasyon usullerinin uygulanması, yeni taktik, teknik ve yöntemlerin sahada değerlendirilmesidir. Tatbikata Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan muhtelif tip ve miktarda muharip ve destek uçakları, hava savunma unsurları ile komuta kontrol merkezleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığından genel maksat helikopteri ile hava savunma unsurları, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından çeşitli tip ve miktarda gemiler, uçak ve İHA’lar ile hava savunma unsurları katılacaktır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal