MSB açıkladı: Türkiye’den Gazze’ye insani yardım

Milli Savunma Bakanlığı, Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için hazırlanan insani yardım malzemelerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait A400M tipi askeri nakliye uçağı ile dün Ürdün'e ulaştırıldığını açıkladı.

05.03.2024-09:13 - (Son Güncelleme: 05.03.2024-09:49)

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gazze'de yaşanan insani krizde etkilenenlere destek olmak amacıyla Türkiye'nin taraf olduğu yardım çalışmalarına bir yenisi eklendiği belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hazırlanan sağlık malzemelerinin, A400M tipi askeri nakliye uçağı ile Ürdün'e ulaştırıldığı ifade edildi.

Askeri nakliye uçağı kullanıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Gazzeli ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla hazırlanan sağlık malzemelerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait A400M tipi askeri nakliye uçağı ile Ürdün'e ulaştırıldığını açıkladı. Bakanlık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uçağa yerleştirilen malzemelerin görüntülerini paylaşarak, "Gazzeli kardeşlerimiz için hazırlanan sağlık malzemeleri, Kayseri'deki 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığımızdan havalanan A400M tipi uçak ile Ürdün’e ulaştırıldı." ifadelerine yer verdi.

Gazze'deki insani krizde etkilenenlere yardım eli uzatma çabaları kapsamında Türkiye'nin bu insani yardım malzemelerini Ürdün üzerinden Gazze'ye sevk etmeye devam edeceği belirtilirken, sağlık malzemelerinin görüntüleri de kamuoyu ile paylaşılarak duyuruldu.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal