Mozaik pasta tarifi : en güzel ve lezzetli mozaik pasta nasıl yapılır? Mozaik pasta malzemeleri ve pratik tarifi

Çayın yanında vazgeçilmez ikramlardan biri olan pastalar, hemen hemen her mutfakta kolaylıkla yapılmaktadır. Kolay ve pratik hazırlanan tariflerden biri olan mozaik pasta da sıklıkla yapılan tatlılardan biridir. Lezzetli mozaik pasta hazırlamak isteyenler, en güzel mozaik pasta tarifi nedir? Sorusuna yanıt aramaktadır. İşte lezzetli bir mozaik pasta hazırlamanın püf noktaları…

01.05.2022-21:08 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-21:08) Mozaik pasta tarifi : en güzel ve lezzetli mozaik pasta nasıl yapılır? Mozaik pasta malzemeleri ve pratik tarifi

Her sofranın vazgeçilmezi olan çeşit çeşit pasta tarifleri gündemden düşmüyor. Kolay tarifiyle sofraların vazgeçilmezi olan mozaik pasta tarifi de gündemde yerini aldı. Pratik tarifiyle hemen hemen herkes tarafından kolaylıkla yapılan mozaik pastanın hazırlanışındaki püf noktalar merak konusu oldu. Lezzetli bir mozaik pasta yapmak isteyenler araştırmalara başladı.

Mozaik pasta için gereken malzemeler;

100 gram tereyağı

1.5 çay bardağı toz şeker

1.5 çay bardağı süt

4 yemek kaşığı kakao

350 gram pötibör bisküvi

Üzeri için;

150 gram bitter çikolata

1 çay bardağı krema

İri dövülmüş Antep fıstığı

Mozaik pasta

Hazırlanışı;

Pötibör bisküviyi elinizle kırarak parçalayın. Bisküvilerin boyu ne büyük ne de küçük olmalıdır. Daha sonra tereyağını eritin. Eriyen yağa şeker, süt ve kakaoyu ilave edip karıştırın. Ardından parçalanmış bisküvileri karışımın üzerine ekleyin. Malzemeler karıştıktan sonra kelepçeli kek kalıbına alarak iyice bastırın. Daha sonra derin dolaba atarak 3 saat bekletin.

Ardından Kremayı kaynatmamaya dikkat ederek ısıtın. Isınan kremaya küçük parçalar haline getirdiğiniz çikolatayı ekleyin. Çikolataların de erimesiyle birlikte, kalıptan çıkardığınız pastanın üzerine hazırladığınız sosu dökün.

Daha sonra Antep fıstığını kekinizin üzerine serperek süsleyin. İsteğe göre pastayı çikolata sosu ile süsleyebilir veya farklı meyveler ekleyebilirsiniz.

Mozaik pasta tarifinin püf noktaları

Mozaik pasta hazırlamanın püf noktalarından biri, pastada kullanılan yağı kaynatırken köpüklerini almaktır. Yağ eridikten sonra diğer malzemeleri üzerine eklemeden, üstünde oluşan köpükleri bir kaşıkla alın. İsteğe göre pastanızın içine kuru meyveler ve farklı kuruyemişler ekleyebilirsiniz.

Ayrıca malzemeleri karıştırırken alttan üste doğru karıştırmak, bisküvilerin kırılmasını engeller. Malzemeleri karıştırma şeklinin önemli olduğu gibi pastanın üzerine eklenen sosun dozu da lezzeti konusunda önemlidir. Bu noktalara dikkat ederek pastanızı hazırladığınızda, pastayı özelleştirmiş ve lezzetine lezzet katmış olursunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal