Motorinden sonra indirim sırası benzinde! Benzine 50 kuruş indirim geldi! Sürücüler benzin istasyonlarına yol aldı!

Brent petrol fiyatlarından meydana gelen yükseliş ve inişler üzerine gözler akaryakıta çevirdi. Akaryakıt fiyatlarının düşmesini bekleyen sürücülere sevindirici haber geldi. Dün motorine gelen indirimden sonra sıra benzine geldi. Benzine 50 kuruş indirim gelmesiyle beraber büyük şehirlerle de güncel akaryakıt fiyatları merak konusu oldu. Benzinde 50 kuruş indirim geldi.

27.07.2022-01:07 - (Son Güncelleme: 27.07.2022-01:07)

Döviz üzerindeki değişimler brent petrolü de yakından etkilerken şimdi ise akaryakıt için indirim haberleri gelmeye başladı. Son dönemlerde üst üste gelen zamlar şimdi yerini indirime bıraktı. Motorinden sonra benzine 50 kuruş indirim geldi. Sürücüler ise güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Benzin litresi ne kadar, benzine ne kadar zam geldi? İşte detaylar...

Motorinin ardından bir indirim de benzine

Dün sabah saatlerinde motorine 92 kuruşluk indirim gelmesinin ardından son dakika haberi olarak benzine zam geldiği de açıklandı. Benzinin litresine gelen 50 kuruşluk zam vatandaşların yüzünü güldürdü. 

Benzine indirim geldi

Şehirlere göre güncel benzin fiyatı 

İstanbul 22 lira 23 kuruş 

Ankara 22 lira 38 kuruş 

İzmir 22 lira 38 kuruş 

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır? 

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanması Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki yaşanan değişimler üzerine rafineriler üzerinden hesaplamalar yapılmaktadır. Gerçekleşen hesaplamalar sonucunda dağıtım firmaları üzerinden uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbest nedeniyle şirketler ve şehirlere göre değişiklik gösterir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal