Moody's: 'Euro Bölgesi'deki Duraklama Riski Artabilir'

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody's, koronavirüs salgını ve pandemi sürecinin Euro Bölgesi'nde uzun vadeli ekonomik duraksama ihtimalini artırdığını açıkladı.

21.01.2021-15:52 - (Son Güncelleme: 21.01.2021-15:52) Moody's: 'Euro Bölgesi'deki Duraklama Riski Artabilir'

Moody's, Covid-19 salgınının Euro Bölgesi'ne olan etkilerini açıkladı. Buna göre koronavirüs sürecinin Euro Bölgesi'nde ekonomik büyümenin mevcut düşük faiz ortamında daha uzun yavaş ve uzun süreli olabileceği açıklandı.

KREDİYE İLİŞKİN SONUÇLAR NEGATİF OLABİLİR

Euro Bölgesi'ndeki düşük büyüme oranının, düşük enflasyon ve düşük faizin 1990'lı yılların Japonya'sı ile benzerlik taşıdığı kaydedilen açıklamada, 'Euro Bölgesi'nde Japonya'dakine benzer bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda bunun bütün sektörlerdeki krediye ilişkin sonuçları negatif olur.' ifadelerine yer verildi.

Uzun vadeli düşük enflasyon ve düşük büyüme yaşandığı Euro Bölgesi'nde, üye ülkelerin kamu borçlarını azaltmalarının son derece zor olacağı vurgulanan açıklamada, kamu borcu açısından en yüksek riske Yunanistan, İtalya, Portekiz ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sahip olduğu söylendi.

Açıklamada, Euro Bölgesi'ndeki bankaların gelecek dönemde karlarını koruyabilmesinin zor olabileceği, bu durumun ise bankaların varlık kalitelerinin zayıflamasına neden olabileceği kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal