Montrö Bildirisini İmzalayan 103 Emekli Amiral İfade Verecek

Montrö bildirisini imzalayan 103 emekli amiralin ifadesi alınacak.

27.05.2021-09:10 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-11:46) Montrö Bildirisini İmzalayan 103 Emekli Amiral İfade Verecek

Emekli amirallerin darbe iması içeren Montrö bildirisine imza atmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.  Buna bağlı olarak bugün başsavcılık tarafından 103 emekli amiralin ifadelerinin alınacağı süreç başladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, 3 Nisan tarihinde 103 emekli amiral tarafından Montrö bildirisi başlığı altında yayınlanan bildiriyi imzalayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti amacıyla soruşturma başlatmıştı.

BİR KISMININ İFADESİ ALINMIŞTI

15 Nisan ve 16 Nisan tarihlerinde verilen arama ve el koyma kararlarına istinaden ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi, bugüne kadar alınan şüpheli ifadeleri, HTS analizleri ile sonucu elde edilen deliler çerçevesinde bildirinin yayınlandığı haliyle altında imzaları olan şüphelilerin, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 316/1 maddesi kapsamında "Devletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma' suçundan ifadelerinin alınması amacıyla Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğüne talimat yazıldı.

İfade veren amirallerin dışında olan 84 emekli amiral için de 27 Mayıs tarihinden itibaren şüphelilerin ifadelerinin alınmasına başlanıldı.

NE OLMUŞTU?

Emekli amiraller, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un 'Bir Cumhurbaşkanı Montrö'yü feshedebilir mi?' sorusuna 'Teknik olarak evet" yanıtı vermesi başlayan tartışmalarla ilgili Cumartesi gecesi bir bildiri yayımlamıştı. Bildiride 'Türkiye'nin bekasında önemli bir yer tutan Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz' ifadeleri kullandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Soruşturma kapsamında Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alınmıştı. Yaş durumları nedeniyle emekli amirallerden Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu ve Mustafa Özbey ise daha sonra ifade vermeye gitmişti.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal