Moldova Ücretsiz Gezilecek Yerler

Balti, ülkenin başkenti dışında önemli bir yer olan diğer bir şehirdir. Ülkenin Kuzey kısmında yer almaktadır. Bu sebepten dolayı Kuzey'in başkenti olarak da bilinmektedir. Balti özellikle kültürel ve ekonomik açıdan fazlasıyla dikkat çekmektedir.

17.07.2020-16:58 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-16:57) Moldova Ücretsiz Gezilecek Yerler

Moldova’yı ziyaret ettiğiniz zaman Balti kesinlikle gitmenizi tavsiye edilir. Bu bölgede şarap üretimi fazlasıyla çok olduğu için sokaklarda şarap yapan insanları görebilirsiniz. Yerli ve yabancı turistlerin dikkat çektiği bu şarap yapan insanlar aynı zamanda saatlerce izlemeniz için güzel bir aktivitedir. Moldova'da ülkenin tiyatro binası olarak ilk ulusal tiyatro binası olan Teatrul National Vasile Alecsandri din Balti burayı ziyaret edenlerin fazlasıyla dikkat çektiği yerlerden biri arasındadır. Tiyatroya girip sahneye dolaşabilirsiniz. Oldukça büyük olan bu tiyatro ziyaretiniz esnasında büyüleyici bir yer kaplayacaktır. Şehrin dolaşırken etrafta göreceğiniz katedraller tarihi açıdan oldukça önemlidir bakımı yapılmış katedraller, tamamen mavi ve beyaz içerisinde olup ilk günkü gibi yapısını korunmasına dikkat edilmiştir.

Moldova Ücretsiz Gezilecek Yerler| Edinet

Moldova'nın kuzeyinde yer alan Edinet, Moldova ziyaretinizde tarihi bir gezi gerçekleştiriyorsunuz kesinlikle gezip görmeniz gereken yerlerden bir tanesidir. 500 yıllık bir tarihi geçmişi olan Edinet, aynı zamanda şehrin birçok tarihi yapısını da burada bulundurmaktadır. Edinet’in için nüfusu yaklaşık 20000 kişidir. Birçok heykeli rastlayabileceğiniz yerde aynı zamanda tarihi izleri de görmek mümkündür.

Moldova Ücretsiz Gezilecek Yerler| Valea Morilor Meydanı

Moldova'nın başkenti Kişinev’de yer alan Valea Morilor meydanı ziyaretiniz esnasında Moldova ücretsiz gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.  Valea Morilor Meydanı, şehrin odak noktası olmasına rağmen çoğu zaman sakinliğini koruyan bu yer yeşil ve tarihi eserlerin bulunduğu muhteşem bir yerdir. Restoranlar, oteller, mağazalar, aynı zamanda elçiliklerin bulunduğu meydanda Kişinev için şehrin aynı zamanda yerlisinin diğer bir söylediği şekilde Kişinev’in kalbi olarak da bilinmektedir. Mimari açısından elçilik binalarının yapısı dikkatinizi fazlasıyla çekecektir.

Moldova Ücretsiz Gezilecek Yerler| Stefan Cel Mare Parkı

Moldova'nın başkenti Kişinev de şehrin tam merkezinde bulunan Stefan Cel Mare Parkı önceki ismi ile Puşkin parkıydı. İsminin değiştirilmesi ile birlikte park çoğu kişi tarafından, Âşıklar Parkı olarak da bilinmektedir. Moldova'nın sakin ve huzurlu parkı yeşillikler içerisindedir 1818 yılında kurulmuş Stefan Cel Mare Parkı olan halen ilk günkü gibi bakımlı ve hasarsızdır. Parkı ziyaret ettiğiniz sırada ortasında bulunan heykel ve civarlarında bulunan diğer heykeller dikkatinizi çekecektir. Binlerce farklı çiçekle süslenmiş olan bu park da ayrıca farklı türdeki çiçeklere de yer vermektedir. Aynı zamanda park etrafında doğa yürüyüşleri çeşitli etkinlikler ile birlikte aynı zamanda birçok müzikal gösteri de görebilirsiniz. Bu muhteşem parkta oturup aynı zamanda enstrüman şovlarını da izleyebilirsiniz. Moldova ziyaretinizde kesinlikle uğrak noktanız olmalıdır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal