MİT'ten nokta operasyon! Yunanistan'a bilgi sızdırmaya çalışan casus kıskıvrak yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) adına Türkiye'ye karşı casusluk yapan Yunan vatandaşı nokta operasyonla yakaladı. İşte haberin detayları...

25.06.2022-16:28 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-16:52)

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) adına Türkiye aleyhine casusluk faaliyetinde bulunduğu tespit edilen Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara, MİT tarafından kıskıvrak yakalandı. Söz konusu Türkiye seyahatlerinde iş insanı gibi davrandığı tespit edilen Ampara'nın öte yandan TSK hakkında bilgi derlediği bilgisi de öğrenildi. 

Ticaret adı altında casusluk faaliyetinde bulundu 

Bunun yanı sıra güvenlik kaynaklarından alınmış olan bilgiye yönelik MİT, yaptığı araştırmalar sonucunda EYP'nin Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara'yı Türkiye’ye yönelik casus olarak kullandığını da ortaya çıkardı. 

Yunan casusu Ampara'nın Türkiye seyahatlerinde iş adamı gibi davrandığı ve ticaret adı altında casusluk faaliyetinde bulunduğu da yapılan araştırmalar sonucunda belirlendi. 

'Suriyeliler' ve 'FETÖ' detayı 

Öte yandan MİT'in düzenlediği operasyonla yakalanan Ampara'nın sınırdaki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları hakkında bilgi derleyerek Yunan istihbaratına aktardığı, Türkiye'deki Suriyeliler ve Yunanistan'a yerleşen FETÖ’ye müzahir iş adamlarıyla ilgili EYP’nin talimatı doğrultusunda araştırmalar yaptığı da tespit edildi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal