MİT'ten nokta operasyon! 6 terörist etkisiz hale getirildi

MİT hain teröristlerin inlerini tespit etti, SİHA'lar vurdu. Sincar'da teröristlerin toplantı halinde olduğu ve sözde üst düzey yöneticilerinin aralarında bulunduğu 6 terörist etkisiz hale getirildi. İşte haberin detayları...

17.06.2022-11:09 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-15:45) MİT'ten nokta operasyon! 6 terörist etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesindeki nokta operasyonları hız kesmeden devam ediyor. MİT Suriye'nin kuzeyinden Irak'a geçişlerin sağlandığı ikmal yolu üzerinde bulunan Sincar'da başarılı bir operasyona imzasını attı. Terör örgütü PKK'ya bağlı YBŞ'li teröristler Sinun kasabasında örgüte ait olan sözde Şengal Demokratik Özerk Meclisi ismini vermiş oldukları binada toplantı için bir araya geldi. Bilgiyi alan MİT ise hız kesmeden harekete geçti. 

Uydu üzerinden koordinatları çıkarıldı 

Böylece MİT'in sinyal bilgileri üzerine binanın önce uydu üzerinden koordinatları çıkarıldı, sonra sahadaki yerel istihbarat ağına ise bu binanın konumu ve bilgileri teyit ettirildi. Terör örgütü PKK'ya Suriye ve Irak'a lojistik ve insan aktarımının yapıldığı kesinlik kazanan binaya SİHA'yla 5 dakika arayla iki nokta operasyon yapıldı. İki güdümlü mühimmatla bina tam isabetle vurulurken, çıkan yangın ve oluşan hasardan dolayı ikisi sorumlu düzeyde 6 terörist öldürüldü. 10 teröristin de ağır yaralı olarak Musul'da çevredeki hastanelere sevk edildiği bilgisi öğrenildi. 


Cenazeleri apar topar Sincar dışına çıkarıldı

Ayrıca bombalama ardından Ezidilerden oluşan yerel halkın terör örgütü PKK'ya pazartesi gününe kadar ilçeyi bir an önce terk etmeleri yönünde çağrıda bulunduğu bildirildi. Bunun yanı sıra hedef alınan teröristlerin toplantı yapmış olduğu binada ölenlerin Sincar'daki yerel ve sivil halktan olmadığı, bazılarının terör örgütü PKK saflarında faaliyet yürüten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldukları için kimlikleri açığa çıkmaması için cenazelerin çarçabuk Sincar dışına çıkarılarak defnedildiği belirtildi. 

Toplantı için kandilden gelmiş 

Bunun yanı sıra istihbarat birimlerinin tespitlerine yönelik, toplantı için biri Suriye'deki YPG'den diğeri ise Kandil'den olmak üzere iki üst düzey yöneticinin Sincar'daki toplantı binasına geldiği tespit edildi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal