MİT'in Düzenlediği Operasyonda YPG'nin Sözde Tugay Komutanı Yakalandı

MİT, PKK/KCK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin lafta tugay komutanı terörist İbrahim Babat'ı, Suriye'de düzenlene nokta operasyonu sonucunda kıskıvrak yakalayarak Türkiye'ye getirdi.

15.03.2021-12:44 - (Son Güncelleme: 15.03.2021-12:44) MİT'in Düzenlediği Operasyonda YPG'nin Sözde Tugay Komutanı Yakalandı

MİT ekibi, Suriye'de düzenlenen nokta operasyonu ile terörist PYD/YPG'nin lafta tugay komutanı "Şeh Guyi" kod isimli terörist İbrahim Babat'ı aracıyla hareket halindeyken yakaladı.

ÖRGÜTÜN PLANLARI BİR BİR ORTAYA DÖKÜLDÜ

Hudut hattından Türkiye'ye getirilen terörist Babat'ın verdiği ifadeleri ile MİT, Suriye Milli Ordusu etkenleriyle beraber Barış Pınarı Harekatı bölgesinde, gösterilerek kullanılmak için düzenlenen örgüte ait pek çok el yapımı patlayıcı, mayın ile elektrikli fünyeyi buldu.

Aynı zamanda Babat'ın sorgusu ile, örgütün, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Suriye-Türkiye hudut hattındaki karakol ile üslere ilişkin eylem planları da gün yüzüne çıkarıldı.

Terör örgütüne 2011 yılında Cizre'de katılım sağlayan terörist Babat'ın, Irak'ın kuzey bölgesindeki Haftanin'de örgütün kırsal kadrosunda çalışmalarına başladığı, bir müddet Zap'ta kaldıktan sonra 2017 yılında Suriye'ye gittiği ve örgütün lafta tugay komutanı görevini üstlendiği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal