02.06.2022-16:42 (Son Güncelleme:18.07.2022-17:12)


1

Takımına bir ilki yaşattı

Takımına bir ilki yaşattı

Rıza Çalımbay geride kalan sezon Anadolu ekibi Sivasspor ile tarihi bir başarıya imza attı. Teknik adam takıma tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandırdı.



2

Gözler ona çevrildi

Gözler ona çevrildi

Teknik adamın bu başarısı gerek takımda gerek Sivas şehrinde büyük bir coşkuyla kutlanırken tecrübeli hoca pek çok takımın yakın takibine girdi.



3

Milli takım teklifi aldı

Milli takım teklifi aldı

Sivasspor'da geleceği belirsizlik kazanan Rıza Çalımbay için Mısır Milli Futbol Takımı teklif sundu. Ortaya çıkan gelişmeler merakla takip edilmeye başlandı.



4

Başarısı ilgi uyandırdı

Başarısı ilgi uyandırdı

Son olarak Türkiye Kupası'nda Sivasspor ile çok önemli başarıya imza atan Rıza Çalımbay ile ilgili oldukça flaş gelişmeler yaşanıyor. Türkiye Kupası'nı kazanarak çok büyük başarıya imza atan teknik adam pek çok takımın ilgisini çekmişti.



5

Önemli gelişmeler söz konusu

Önemli gelişmeler söz konusu

Rıza Çalımbay ile ilgilenen son takım ise gündeme oturdu. Mısır Milli Takımı'nın hocayı takımın başına getirmeyi çok istedikleri öğrenildi. Yapılacak anlaşmada ise son sözü söyleyecek kişinin Rıza Çalımbay olduğu ve bu anlamda yakın zamanda önemli gelişmelerin söz konusu olacağı vurgulandı.



6

Pek çok takımda görev aldı

Pek çok takımda görev aldı

Teknik adamlık kariyerinde Göztepe, Denizlispor , Ankaragücü, Çaykur Rizespor (3 dönem), Beşiktaş , Ankaraspor, Eskişehirspor, Mersin İdman Yurdu, Kasımpaşa, Antalyaspor, Trabzonspor , Konyaspor ve Sivasspor'da (2. dönemi) takımları bulunan Rıza Çalımbay; toplamda 686 karşılaşmada 276 galibiyet, 184 mağlubiyet, 226 mağlubiyete aldı. Toplamda ise 1.48 puan ortalaması yakaladı.



7

Adını tarihe yazdırdı

Adını tarihe yazdırdı

Rıza Çalımbay son olarak ise Sivasspor ile Türkiye Kupası'nı kazanarak adını Anadolu ekibinin tarihine yazdırdı.



8

Son söz hocada

Son söz hocada

Bu anlamda tecrübeli hocanın takımdaki geleceği de merak konusu haline geldi. (Kaynak: Ajansspor.com)

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR