Mir kart nedir, nasıl kullanılır? Mir ödeme sistemi nasıldır, hangi ülkelerde kullanılır?

Mir Kart kullanımı artıyor. Rus kredi kartı olan Mir kartın Türkiye’de kullanımının artacağını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, daha çok işletmenin bu kart ile ödeme alabileceğini açıkladı. Ülkemizde Mir kart kullanımının yaygınlaşacağı haberi üzerine bu kartın ne olduğu hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Peki, Mir kart nedir? Mir kart nasıl kullanılır? Mir ödeme sistemi nasıldır? Mir kart hangi ülkelerde kullanılır? İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar...

26.04.2022-20:06 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-20:06) Mir kart nedir, nasıl kullanılır? Mir ödeme sistemi nasıldır, hangi ülkelerde kullanılır?

Ülkemizde kullanımı belirli yerlerde olan Mir kart, Rusya – Ukrayna savaşı sonrasında yurtdışında kullanımı kapatıldı. Ancak Rus turistlerin rahatça alışveriş yapabilmesi için ülkemizde bu kartın kullanımı devam etmektedir. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kartın kullanımının artacağı hakkındaki araştırmaları sonrasında kart hakkında araştırmalar hız kazandı. Peki, Mir kart nedir? Mir kart nasıl kullanılır? Mir ödeme sistemi nasıldır? Mir kart hangi ülkelerde kullanılır? İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Mir Kart kullanımı artıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın gerçekleştirilmesinden sonra sorulara cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mir kart hakkına açıklamalarda bulundu.

Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında Visa ve Master kart Rusya’da hizmetini geri çekti. Bu karar sonrasında Rus vatandaşların yurt dışında ödemelerini yapamadığını söylenmesinin üzerine Bakan Nebati, "Rusya’nın Mir sistemi var. Mir kart çok iyi bir şekilde kullanılıyor. Türkiye’de Mir kart kullanan işletmelerin oranı yüzde 15’lerdeydi, şimdi bankalar hızlı bir şekilde dağıtım yapıyorlar. Sıkıntı olmayacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati konuşmalarına şu sözlerle devam etti: "Nisan ayında otellerdeki doluluk oranımız yüzde 68 civarında, mayıs ayından doluluk oranı yüzde 92 olacak. Mayıs’ta İstanbul’da otellerde yer bulunamayacak. Turizm ile beklentilerimiz çok iyi. 45 milyon turist, 35 milyar dolar hedefimizi geçeceğimize inanıyorum."

Mir KArt Nedir

Mir Kart Türkiye’de geçerli mi?

Mir Kart ile işlem yapılabilecek ülkeler arasında Türkiye yer almaktadır.

MİR ödeme sistemi nedir?

Rusya Merkez Bankası tarafından 2017 yılının Mayıs ayında kurulan Mir ödeme sistemi, Visa ve Mastercard sistemlerine benzemektedir. Elektronik para transferi sağlayan sistem kredi kartı kullanımı gibidir. Yerel kullanımı olarak oldukça rahat olan Mir ödeme sistemi, uluslararası olarak bakıldığında oldukça sınırlı ve yetersiz kalmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal