Minyatür Bomba Seri Üretime Hazır Hale Getirildi

Canlı harp başlığıyla testleri başarılı geçen ASELSAN’ın Minyatür Bomba’ları seri üretime hazır hale getirildi. Mühimmatın TSK’nın envanterine girmesi 2021’de gerçekleşecek.

06.11.2020-17:08 - (Son Güncelleme: 06.11.2020-17:17)

TÜBİTAK SAGE ve ASELSAN’ın geliştirdiği Minyatür Bomba, seri üretime hazır geldi. 1 metre kalınlığındaki betonu delebilme özelliği olan mühimmatın sert zemine karşı canlı harp başlığı ile olan denemeleri başarıyla sonuçlanmıştı.

F-16, İHA VE MİLLİ MUHARİP UÇAĞINDA DA KULLANILACAK

100 km menzilde hedeflerini başarıyla vuran Minyatür Bomba mühimmatını dünyada sayılı birkaç ülke üretebiliyor. ASELSAN Güdüm ve İnsansız Sistemler Program Direktörü Rafet Eroğlu’nun açıklamalarına göre F-16 uçakları için sertifikasyon tamamlandı. Devam eden süreçte hem milli muharip uçağımızın entegrasyon çalışmaları devam ediyor hem de SİHA'ların entegrasyonu konusunda çalışmalar sürüyor.

Küçük çapı sayesinde düşman hava savunma sistemi tarafından güçlükle fark edilen mühimmat, 1 metre betona delebiliyor. 145 kilo ağırlığındaki bombanın önümüzdeki yıl Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal