Mineral Makyaj Nedir?

Hemen hepimiz hem güzel gözükmek hem de cildimizin sağlıklı olmasını ve ışıl ışıl parlamasını isteriz. Makyaj yapıp aynı zamanda yüzünüzü besleyen ürünler var desem.

22.06.2020-16:18 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:20) Mineral Makyaj Nedir?

İşte mineral makyaj nedir? Diye sorduğunuzda bunları yapıyor. Sizin için mineral makyaj nedir? İyice araştırdık yazımızı mutlaka sonuna kadar okuyun;

Nedir?

Mineral makyaj denmesinin nedeni bu ürünlere, tamamen işlenmemiş doğal ve topraktaki ince ve öğütülen minerallerden yapılmış olmalarıdır. Bu ürünler normal makyaj malzemeleri gibi boya veya kimyasal gibi zararlı ve içeriğinde kötü ürünler barındıran maddeler içermezler. Ayrıca mineral makyaj içerdiği ürünlerde doğal güneş koruyucuları ve doğal iltihap sökücüler de bulundurmasıyla bilinmektedir.

Mineral makyaj ürünlerinin farklı tonlarına erişmek mümkündür. Fondöten ve kapatıcı da vardır. Yanak, göz, dudaklar için ise çeşitli ürünlerde üretilmiştir. Ayrıca bu ürünler doğal olduğundan cilt tıkanıklığı veya akne oluşumu gibi de reaksiyonlara neden olmaz. Cildin nefes almasına izin verdiği için cildin kendi yapısını bozmadığından bir zararı olmayacaktır. Aksine cildinizi nemlendirecek ve bakteri sökücü maddeler barındırdı için cildinizin tıkanmasını önleyeceğinden bakım bile yapacaktır mineral makyaj ürünleri. Kapatma yetkileri çok fazladır istediğiniz bölgeyi kolayca kapatabilir ve görünümünüzü değiştirebilirsiniz. Ayrıca ışığı geri yansıtacağından sizi güneş ve UV ışınlarından koruyacağından cildinizin yaşlanmasına da izin vermeyecektir. Hafif kıvamlı olduğundan cildinizde ağırlık yapmayacak ve ince katlar halinde sürdüğünüz için ise teninize güzelce oturacak ve bir parçası gibi durmasını sağlayacak ürünlerdir.

Mineral makyaj nedir? Demişken dilerseniz nasıl uygulandığından da bahsedelim;

Nasıl Uygulanır?

Öncelikle yüzünüze herhangi bir ürün sürmeden önce yüzünüzün iyice temizlenmiş ve ölü derilerden arındırılmış olması süreceğiniz ürünlerin daha iyi cildinize yapışmasına ve entegre olmasına yardımcı olacaktır. Sonrasında nemlendirici sürdüğünüz yüzünüze uygun bir fırça kullanarak göz altlarınıza kapatıcınızı içeriden dışarıya uygulayınız. Mineral kapatıcılar kalınlık yapmayacağı gibi aynı zamanda göz altı çizgilerinin içine dolup göz altı çizgilerini belirgin göstermezler. Kapatmak istediğiniz sivilce izlerinizin de üzerine minik daireler halinde sürüp güzelce yayarak izlerinizi kapatmanız mümkün olacaktır. Kullanacağınız mineral pudraları ise önce kullanacağınız miktarda kapağına döktükten sonra güzelce yüzünüze yayabilirsiniz.

Hangi Fırça Kullanılmalı?

Mineral makyaj uygulaması yaparken size 2 çeşit fırça yeterli olacaktır. İlki sık tüylü geniş kabuklu dediğimiz fırçalardan biri ikincisi ise kapatıcı için kullanacağınız daha seyrek ve ince bir fırça mineral makyajını uygulamak için yeterli olacaktır. Yuvarlak uçlu sık tüylü küt minik fırçalar ise far uygulamanız için doğru seçim olacaktır.

Nereden, Hangi Marka Alınmalı?

Günümüzde makyaj sektöründe korkunç bir patlama olduğundan sektörde iyi, kötü doğru, yanlış ucuz, pahalı birçok ürün kullanılmakta. Bu yüzden mineral makyaj ürünü almadan önce dermo marketler göz gezdirmenizi veya online olarak alışveriş yapacaksanız iyice araştırmanızı öneriyoruz. Eğer ilk defa mineral makyaj ürünü edinecekseniz mutlaka gidip yerinde denemeli ve size doğru tonu bulmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal