Milyonlarca vatandaşın parası birikiyor: E-Devlet hesabınızı kontrol etmeyi unutmayın

Birçok sigortalı çalışan, girdikleri işyerlerinde otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) dahil oluyor. Maaşlarından kesinti şeklinde yapılan BES’in paraları her ay bankalarda birikiyor. Bu nedenle E-Devlet hesabınızı kontrol etmeniz gerekiyor.

13.10.2022-11:39 - (Son Güncelleme: 13.10.2022-17:06) Milyonlarca vatandaşın parası birikiyor: E-Devlet hesabınızı kontrol etmeyi unutmayın

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), her sigortalı çalışanın bir iş yerine girmesiyle devreye giren bir sistem olarak biliniyor. e-Devlet üzerinden Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve şahıs ödemeleri kolayca görüntülenebilirken, birikmiş alacakların olup olmadığı da kolayca öğrenilebiliyor. Bu nedenle E-Devlet hesabınızı kontrol etmeniz gerekiyor. 

Milyonlarca vatandaşın parası birikiyor

Günlük hayatı oldukça kolay hale getiren E-Devlet’te pek çok kişinin bilmediği alacaklar yer alıyor olabilir. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile şahıs ödemelerinde milyonlarca vatandaşın parası birikiyor. Sigortalı çalışanların otomatik olarak dahil edildikleri Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile her ay maaştan belirli bir miktar kesinti gerçekleştiriliyor. Birçok kişinin bunu bilmemesi nedeniyle BES kapsamında biriken ödemeler oldukça büyük miktarlara ulaşabiliyor.

BES ve şahıs ödemeleri

BES sorgulama nasıl yapılır?

BES bakiye sorgulama için E-Devlet sistemine girdikten sonra otomatik bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi`nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz.

Şahıs ödemeleri sayfasına girerek vatandaşlara verilen rapor parası, doğum parası, süt parası, yol yardımı ve cenaze yardımı gibi meblağları da sorgulayabilirsiniz. Burada yatırılan tutarlar belirli bir süre içerisinde çekilmediği zaman ise devlete geri iade ediliyor.

BES ve şahıs ödemelerinin E-Devlet sisteminde gözükmesi halinde ödemeleri en yakın PTT şubesinden alabilirsiniz. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal