Milyonlarca vatandaşın dikkatine! Mağdur olmamak için bu adımları izleyin: İşte kredi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler…

Mayıs 2023 seçimlerinin ardından Merkez Bankası'nın para politikasındaki normalleşme adımlarıyla faiz oranları da yükseldi. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8.5'ten yüzde 50'ye çıkarmasıyla ihtiyaç kredisi faizleri de yüzde 86.15'e kadar tırmandı. Ancak, yükselen faizlere rağmen krediye olan talep devam ediyor. İhtiyaç kredileri, faiz artırımlarının başladığı Haziran 2023'ten 29 Mart 2024'e kadar olan dönemde yüzde 26 artarak 1 trilyon 86 milyar liraya ulaştı.

13.04.2024-10:00 - (Son Güncelleme: 13.04.2024-10:10)

Mayıs 2023 seçimlerinin ardından Türkiye'de para politikasındaki normalleşme adımlarıyla faiz oranları da yükseldi. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8.5'ten yüzde 50'ye çıkarması, ihtiyaç kredisi faizlerini de etkiledi. Mayıs 2023'te yüzde 34.19 olan ihtiyaç kredisi faizleri, bugün itibarıyla yüzde 86.15'e kadar yükseldi. Bu yükselişe rağmen, nakit ihtiyacı olanların ihtiyaç kredisine olan ilgisi sürüyor. Faiz artırımlarının başladığı Haziran 2023'ten 29 Mart 2024'e kadar olan dönemde ihtiyaç kredileri yüzde 26 artarak 1 trilyon 86 milyar liraya ulaştı.

Kredi kullanımında canlılık devam ederken, tüketicilere kredi kullanırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önemli bilgiler sunuyoruz.


Kredi kullanacaklara önemli uyarılar:

1. Karşılaştırma Yapın:

- Kredi çekmeden önce bankaların kredi tekliflerini karşılaştırın. Her bankanın farklı faiz oranları ve vade süreleri bulunmaktadır. Bu sayede en uygun faiz oranını bulabilirsiniz.

2. İhtiyacınız Kadar Kredi Alın:

- Yüksek tutarlarda kredi teklifi alabilirsiniz, ancak borcunuzu zamanında ve zorlanmadan ödeyebilmek için ihtiyacınız kadar kredi çekin.

3. Banka Kampanyalarını Takip Edin:

- Yeni müşterilere özel düşük faizli kredi veya sıfır faizli nakit avans gibi kampanyaları takip ederek avantajlı kredi seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

4. Vadeyi Kısa Tutun: 

- Vade süresini kısa tutarak geri ödeme maliyetlerini azaltabilirsiniz.

5. Güvenli İnternet Kullanımı: 

- Kredi başvurularınızı yaparken bankanın güvenli ve orijinal internet sitesini kullanın. Web adresinin sol yanında kilit işareti olup olmadığına dikkat edin.

6. Kredi Notunuzu Öğrenin: 

- Kredi notunuzu yüksek tutmak için finansal ödemelerinize, kredi kartı ekstrelerinize ve mevcut kredilerinizin son ödeme tarihlerine dikkat edin.

7. Sigorta Yaptırın: 

- Hayat sigortası yaptırarak faiz oranlarında indirimlerden faydalanabilir ve olası bir vefat durumunda borç yükünden kurtulabilirsiniz.

8. Kefil Olurken Dikkatli Olun:

- Kefil olacağınız kişinin borçlarını düzenli olarak ödeyeceğine güvenin. Aksi durumda kredi notunuz düşebilir.

9. Bilgilerinizi Paylaşmayın: 

 - Dijital bankacılıkta şifre ve bilgilerinizi paylaşmamak için dikkatli olun.

10. Farklı Bankalardan Kredi Kullanın: 

 - İhtiyacınız olan krediyi tek bir bankadan değil, birkaç farklı bankadan kredi kullanarak daha düşük faizli kredi seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Kredi kullanımında dikkatli ve bilinçli hareket etmek, mali durumunuzu korumak ve daha az maliyetle ihtiyaçlarınızı karşılamak için önemlidir. Bu önerileri dikkate alarak kredi kullanım sürecini daha kontrollü bir şekilde yönetebilirsiniz.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal