Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği yeni düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu! İşte detaylar

Herkesin gözü kulağı 3600 ek gösterge kapsamın hazırlanan ve Meclis’e sunulan alternatif taslakta. İşte Temmuz ayı içinde çözüme kavuşturulması beklenen alternatif planlar…

05.06.2022-10:39 - (Son Güncelleme: 05.06.2022-10:39)

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 3600 ek gösterge kapsamında hazırlanan üç alternatif kanun taslağı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Meclis’e gelen alternatif kanunların ise gelecek ay itibariyle çözüme kavuşması bekleniyor. 

Temmuz ayı itibariyle çözüme kavuşması bekleniyor

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen ve 3600 ek gösterge konusunda hazırlanan alternatif kanunlar, Başkan Erdoğan’a sunulmuştu. 3 uygulamanın bulunduğu alternatif düzenlemenin son halinin verilip Meclis’te gündeme gelmesi bekleniyor. Bu gelişmeler sonrası 3.600 ek gösterge konusunun temmuz ayı itibarıyla çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

3600 ek göstergeye üç alternatif uygulama

Alternatif uygulama olarak adlandırılan ve biri dar ikisi geniş kapsamlı olacak şekilde, ancak uygulama takvimi açısından farklı olacağı belirtilen tekliflerin çözüme kavuşmasının temmuz ayı itibariyle gerçekleşmesi bekleniyor. Bu alternatifler sonrası yasalaşacak kanunla memurların görev aylığı, emekli aylığı ve emekli ikramiyelerini etkileyecek düzenleme hayata geçecek.

Üç alternatif uygulamanın farkları neler?

Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göre; üç alternatif şeklinde bulunan ve Meclis’e sunulan kanunlarda Birinci alternatif; ‘’3.600 ek göstergenin en başından beri odağında olan 4 meslek grubuna yani; öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polislere yönelik düzenleme yapılması öngörülüyor. Bu 4 meslek grubu içerisinde ek göstergesi 3.600'ün altında olanlar için 3.600'e yükseltme yapılarak sorunun çözülmesi hedefleniyor. Ek göstergede yer alabilmek için yüksek okul mezunu olma şartı özellikle polisler için güçlük doğuruyor’’

Milyonların merakla beklediği 3600 ek gösterge kapsamında geliştirilen alternatif uygulamaların ikincisinde ise; ‘’4 meslek grubunun dışında daha geniş bir memur grubuna ilişkin düzenleme yapılacağına dair bilgiler var. Böylece yöneticiler, avukatlar, teknik ve sağlık hizmetleriyle genel idare ve yardımcı hizmetler grubu da 3.600 ek göstergeye kavuşturulabilir. Özellikle yardımcı hizmetler grubunun hali hazırda ek gösterge kapsamında olmaması nedeniyle bu grubun ek göstergeye kavuşması aylık ve ikramiyelerde önemli bir artışa neden olacağı düşünülüyor’’. Değişiklikleri yer alıyor. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal