Milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiriyor: WhatsApp’dan yeni karar!

Dünya genelinde en çok kullanılan haberleşme ağı WhatsApp yeni bir karar aldı. Güvenlik açığı ile ilgili karar kullanıcıları memnun etti. İşte detaylar…

06.10.2022-13:52 - (Son Güncelleme: 06.10.2022-14:05) Milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiriyor: WhatsApp’dan yeni karar!

Milyonlarca kullanıcısı olan WhatsApp, yeni bir karar aldığını açıkladı. Bir süredir gündemde olan güvenlik açığı haberlerine cevap niteliğinde olan kararda, kişisel verileri korumayı ve uygulamadaki güvenliği arttırmayı amaçladıklarını belirtti. 

WhatsApp’dan yeni karar

Kullanıcıların güvenliğini artırmak amaçlı yeni bir karar alan WhatsApp, birçok kullanıcının hayatını değiştirecek. Açıklanan yeni kararda artık tek sefer açılabilen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsünün alınması mümkün olmayacağı belirtildi. META'nın Ceo'su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz aylarda gizlilik üzerine bazı çalışmalar yaptıklarını belirtmişti. Açıklanan "gizlilik odaklı" bu yeni özellikler, milyonlarca insan tarafından kullanılan WhatsApp'da geçerli olmaya başladı. Yeni sürümün şu an Android sürüm için edilme aşamasında olduğu belirtildi. Güncellenen sürümle ile birlikte artık "Bir kez görüntüle" olarak işaretlenen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsünü veya video kaydın alınamayacak. Şayet kullanıcı anlık fotoğraf ve videolarda ekran görüntüsü almak isterse "Güvenlik politakası nedeniyle ekran görüntüsü alınamıyor" uyarısı ile karşılaşacak.

WhatsApp yeni özellik

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal