Milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişme! Bugün son gün! E-Devlet'i kontrol etmeyen ceza ödeyecek

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Alınan bilgilere göre ilgili kişilerin işlem yapması için bugün son gün. E-Devlet’i kontrol etmeyen ceza ödeyecek.

31.05.2022-13:40 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-13:40) Milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişme! Bugün son gün! E-Devlet'i kontrol etmeyen ceza ödeyecek

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir son dakika açıklamasına yer verildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre emlak vergisi konusunda işlem yapmayanların bugün mutlaka işlem yapması gerekiyor. E-Devlet üzerinden yapılacak olan işlemleri bugün içinde yapmayanlar eğer muaf olan kişiler arasında değilse ciddi cezalarla karşı karşıya kalacak.

E-Devlet'i kontrol etmeyen ceza ödeyecek

Mayıs ayının ilk gününden bu yana devam edene emlak vergisi ödemelerinin bugün mesai saatleri içerisinde yapılması gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasında emlak ve temizlik vergisi ödemeleri için bugün son gün olarak belirlendi.

Emlak vergisi

Emlak ve temizlik vergisi ödemeleri yapacak kişiler ödemelerini isterlerse belediye binalarından, isterlerse de havale veya EFT yoluyla da yapabilirler.

Ev sahibi olan vatandaşlar emlak vergilerini ödemek için E-Devlet sistemine de başvurabilirler. Fakat her ne şekilde olursa olsun ödemelerin bugün mutlaka yapılması gerekiyor. Ödeme yapmayan kişilere para cezası verilebilir.

Emlak vergisi ödemeyen vatandaşlar gerekli vergi ödemelerini yapmamaları durumunda ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler. Emlak vergisi ödemelerinin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılırken, ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılmaktadır. Ödemelerin yapılmaması halinde yüzde 1,6 oranında gecikme faizi uygulanmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal