Milyonlarca kişiye faizsiz kredi müjdesi geldi! 100 bin TL faizsiz kredi anında hesaplara yatacak

Nakit arayışında olan milyonlarca kişiye faizsiz kredi müjdesi geldi. Bu kapsamda 100 bin TL kredi anında hesaplara yatacak. Konunun detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

19.05.2022-19:28 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-19:28) Milyonlarca kişiye faizsiz kredi müjdesi geldi! 100 bin TL faizsiz kredi anında hesaplara yatacak

Üniversitelerinden mezun olan ve hayata atılmaya hazırlanan yüzbinlerce vatandaş için kamu bankalarından müjdeli haber geldi. Öğrenci, işsiz, stajyer, kendi işini kurmak isteyen milyonlarca genç için önemli adımlar atılmaya devam edilirken yeni mezun olan gençleri işletmelerinde istihdam eden işverenlere 100 bin TL faizsiz kredi verileceği açıklandı. Konu hakkında detaylar edinmek isteyen kişiler arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor.

100 bin TL faizsiz kredi anında hesaplara yatacak

Devlet yeni mezun olan gençlerin potansiyellerini olumlu anlamda kullanmak için ve onların iş ile eğitim hayatına katılımlarını sağlamak ve özellikle genç istihdamı toparlamak için işverenlere 12 ay boyunca söz konusu gençleri bünyelerinde çalıştırmaları durumunda 100 bin TL destek verilecek. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) üzerinden sağlanan faizsiz kredi desteğinde kadın istihdamında bu rakam 110 bin lirayı bulacak.

KOSGEB’in faiz kredisi kapsamında yaklaşık 75 bin meslek lisesi ve üniversite mezununun genç istihdama olumlu olarak katılması bekleniyor.

100 bin TL faizsiz kredi

Bununla beraber ilk kez iş hayatına girişecek olan öğrencilere İŞKUR tarafından ‘mesleki eğitim kursu’, ‘işbaşı eğitim programı’, ‘girişimcilik eğitimi’ adları altında çeşitli ödemeler yapılıyor. Günlük olarak yapılan ödemeler ise şu şekilde:

163.59 TL: İş arayan statüsündeki katılımcılara.

122.69 TL: öğrencilere.

81.80 TL: İşsizlik ödeneği alanlara. 106 lira: Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara.

64 TL: Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına gidenlere.

49 TL: İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara.

179.95 TL: Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılanlara.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal