Milyonlarca kişi bu haberi bekliyordu! Vedat Bilgin'den asgari ücrete yeni zam açıklaması

Milyonlarca asgari ücretli bu haberi bekliyordu. Sonunda müjdeli haber geldi! Bir süredir emekli maaşlarına ve asgari ücrete yeniden zam geleceği konuşuluyordu. Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Bakan Vedat, sevindirici haber için 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı işaret etti.

28.04.2022-19:30 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-19:53) Milyonlarca kişi bu haberi bekliyordu! Vedat Bilgin'den asgari ücrete yeni zam açıklaması

Son zamanlarda pek çok kişinin gündeminde 'Asgari ücrete yeni zam mı gelecek? Temmuz da asgari ücrete zam mı geliyor?' gibi başlıklar yer alıyor. Enflasyonun %60’ın üzerinde seyretmesiyle Ocak ayında asgari ücrete yapılan %52 oranında zam günden güne eridi.

Geride kalan 3 aylık enflasyon verileriyle de memur ve emekli maaşlarına gelecek olan zamların ardından asgari ücretli çalışanlar da zam beklentisi içerisine girdi.

Bakan Bilgin'den heyecanlandıran açıklama

Geçtiğimiz gün Isparta'da düzenlenen kamu çalışmaları ve işçiler iftar programına katılım gösteren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den heyecanlandıran bir açıklama geldi. Bir süredir gündemde yer alan Temmuz zammı üzerine düzenlemelerin yapıldığı müjdesini verirken 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı işaret etti. Bu duruma dair yapılacak olan açıklamalar için milyonlarca vatandaş gözleri 1 Mayıs Pazar gününe çevirdi.

Bakan Vedat Bilgin

Bakan Bilgin Isparta'da düzenlenen iftar programında temmuz ayında yapılacak zam müjdesini şu sözlerle aktardı: “Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki Temmuz ayında yeniden işçilerimizi kamu çalışanlarımızı, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemenin haberini vermek istiyorum".

AK Partili isimden de zam işareti geldi

Vedat Bilgin'in açıklamalarından sonra bu konuya ilişkin başka bir ismin daha açıklaması dikkatleri üzerine çekti. AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal'dan da ücretlerde iyileştirmeye gidileceğine dair haberi Manisa'dan verdi.

Manisa Milletvekili Tamer Akkal, daha önce yapılan iyileştirmelerin hızlı bir şekilde hayata geçirildiğini vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti: "İnşallah bundan sonraki dönemde de bu fiyat artışları ve dünyanın maruz kaldığı bu enflasyon oranları göz önünde bulundurularak en kısa zamanda tekrar iyileştirmeler yapılacaktır".

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal