Milyonlarca kiracıyı ve ev sahibini yakından ilgilendiren müjdeli haber geldi! Adalet Bakanı Bozdağ kiralara yönelik yeni oranı açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. İşte haberin detayları...

08.06.2022-11:19 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-16:45) Milyonlarca kiracıyı ve ev sahibini yakından ilgilendiren müjdeli haber geldi! Adalet Bakanı Bozdağ kiralara yönelik yeni oranı açıkladı

Uzun süre boyunca devam eden konut kiralarındaki fahiş artışların önüne geçmek adına düzenleme yapılmaktadır. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milyonlarca kiracı ve ev sahibinin yakından takip ettiği yeni kira artış oranını resmen açıkladı. Konut fiyatlarındaki artıştan dolayı kiracılar, zam baskısıyla karşı karşıya gelmişti. 

Yapılan yasal düzenlemeyle birlikte bu durumun önüne geçilmek istenmektedir. Milyonlarca kiracıyı ve ev sahibini ilgilendiren bir açıklama geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fahiş kira artışının önünü kesecek duyuruyu yaptı. Ev sahibi ve kiracıların merakla beklediği düzenlemeye ilişkin kira zammı, bir önceki seneki kiranın yüzde 25'ini geçemeyecek şekilde olacak. Yapılan uygulama, 1 Temmuz 2023 yılına dek yapılacak sözleşme yenilemelerinde geçerli olacaktır. 


Adalet Bakanı yeni kira artış oranını resmen açıkladı 

Adalet Bakanı Bozdağ konuya yönelik, 1 Temmuz 2023 yılına kadar yenilecek kira sözleşmelerinde bir önceki seneki kiranın yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde bir artış yapılması konusunda imkan getirileceğini bildirerek yeni kira artış oranını resmen duyurdu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meyra Palace Otel'de düzenlenmiş olan "Uzlaştırma Ödül Töreni ve Sempozyumu"nda gerçekleştirdiği konuşmada, yeni kira düzenlemesini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Adalet Bakanlığı olarak birlikte çalışma yaptıklarını dile getiren Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonunda bugün Borçlar Kanunu'na geçici madde eklenmesinin ise söz konusu olacağını bildirdi. 


''Umarım beklentilerimizi karşılar, beklediğimiz sonuçları doğurur''

Bakan Bozdağ, konuya yönelik sözlerine şunları kaydetti: "Yaptığımız çalışma sonucunda konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm Borçlar Kanunu'na Adalet Komisyonu'nda eklenecek. AK Parti grubu, MHP grubu orada teklif verecek ve oraya eklenecektir. Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor. Bunun üzerinde yapılacak artışların geçerli olmadığı açıkça ifade ediliyor. Bu düzenlemeyi yaparken geçici olmasına özellikle önem verdik. Geçici bir düzenleme. Bu düzenlemede, kiracı ve sahibinin hukukuna halel vermeden ikisinin de belli bir fedakarlıkta bir noktada durmasına da özen gösterdik. Umarım beklentileri karşılar. Umarım beklediğimiz sonuçları doğurur." diye söyledi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal