Milyonlarca çalışanın gözü Kabine’de: Birinci gündem ekonomi olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak olan Kabine’de birinci gündem maddesinin enflasyonla mücadele olacağı kaydedildi. Kabine Toplantısı’nda ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın başörtüsü düzenlemesi ile ilgili bir sunum yapması bekleniyor. Detaylar haberimizde...

07.11.2022-09:21 - (Son Güncelleme: 07.11.2022-16:50)

Kasım ayının ilk Kabine Toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirilecek. Kritik toplatının ana gündem maddesinin ekonomi olacağı öngörülürken, enflasyonla mücadele kapsamıonda atılacak bazı adımlar görüşülecek. Kabine Toplantısı’nda ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın başörtüsü düzenlemesi ile ilgili bir sunum yapması bekleniyor.

Cemevleri düzenlemesi bu hafta Meclis’e gelecek

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak TBMM Genel Kurul'da, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri yapılacak. 

7 Kasım Kabine Toplantısı

Teklife göre, cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığınca karşılanacak. Büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve il özel idareleri, gerektiğinde cemevlerinin yapım, bakım ve onarımını gerçekleştirebilecek. İndirimli veya ücretsiz içme ve kullanma suyu imkanı, cemevlerine de tanınacak. İmar planlarında cemevi yerleri ayrılacak.

Dikkatler çalışma hayatı düzenlemelerinde

Gözler bir taraftan da milyonlarca kişinin merakla beklediği, çalışma hayatına yönelik düzenlemelerde olacak. EYT düzenlemesi, sözleşmeli personel ile taşeron ve geçici işçilerin durumu da toplantıda konuşulacak konular arasında. Sona yaklaşılan çalışmaların detaylarının ele alınması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal