Milyonlarca Çalışanı Kapsıyor! SGK’dan Çalışanlara Yönelik Açıklama Geldi

SGK, toplu para iadesi ödemelerine yönelik yapılan açıklama milyonlarca çalışanı kapsıyor. Belirli müracaat şartlarına göre oluşturulan SGK toplu para iadesi ödemelerine ilişkin detaylar haberimizde…

23.11.2021-14:28 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-14:54) Milyonlarca Çalışanı Kapsıyor! SGK’dan Çalışanlara Yönelik Açıklama Geldi

Emekli olamayanlar SGK’ya ödediği primleri güncel tutarları ile geri alabileceği açıklandı. İşverenlerin çalışma saatlerini SGK’ya bildirmemesi takdirde işçi sigortasız çalıştığı zamanı sigortalı duruma çevirmek amacıyla hizmet tespit davası açabileceği belirtildi. Bu hizmetten yararlanabilmek için öncelikli olarak çalışan tarafından sigortasız görülmesi ve SGK’nın bu durumu daha öncesinde teşhis etmemiş olması gerekiyor. 

EMEKLİLİK YAŞI VE İŞE GİRİŞ TARİHİ ÖNEMLİ

Çalışanın açtığı davayı kazanması halinde, talep ettiği sigorta primlerini faizleri ile birlikte işveren tarafından karşılanır. Emeklilik yaşı ve işe ilk giriş tarihi, çalışanların gerekli olan primi almasında önemli olduğu belirtiliyor. 

PRİM ÖDEMESİ YAPILMAYAN TARİH GEÇERSİZ SAYILIYOR 

İşe başlandığı zaman sigorta girişinin olmasına rağmen işveren tarafından prim ödemesi yapılmadıysa erken emeklilik işlemleri sırasında bu tarih geçersiz sayılıyor. Doğum ve askerlik borçlanması gibi hizmet tespitinde de bu tarih dikkate alınmıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal