Milyonlarca asgari ücretle çalışanlara müjde! Asgari ücret 5 bin 500 TL oluyor

Asgari ücrete yapılacak zamlar uzun süredir gündemde yer alan başlıklardan biri. Asgari ücrete yeniden zam yapılırsa aradaki fark göz önüne alınarak bu sayı doğrultusunda asgari ücretin 5 bin 500 TL olması bekleniyor. Peki, Temmuz ayında asgari ücrete ek zam gelecek mi? İşte detaylar...

18.05.2022-22:30 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-22:30) Milyonlarca asgari ücretle çalışanlara müjde! Asgari ücret 5 bin 500 TL oluyor

Uzun süredir gündemde yerini koruyan başlıklar arasında alan 'asgari ücrete zam' konusu hakkında sonunda açıklama geldi. Asgari ücretle çalışanlar yeniden zam gelmesini bekleyen milyonlarca çalışan 'Temmuz ayında asgari ücrete ek zam gelecek mi?' sorusuna yanıt arıyor. Temmuz ayına kalan sürenin ardından asgari ücrete ne kadar zam gelebileceği de merak ediliyor.

2022'nin Ocak ayı itibariyle asgari ücrete yapılan zammın ardından asgari ücret 4.253 TL olmuştu. Bunun üzerineyse çok geçmeden asgari ücrete yeniden yeniden zam yapılabileceği konusu gündemdeki yerini almıştı. Uzun bir süredir bu konu hakkında ne olacağını merak eden vatandaşlar ise konu hakkında araştırmalar yaparken sonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten bu durum dahilinde açıklamalar geldi.

Asgari ücrete ek zam gelecek mi

Asgari ücrete ek zam gelecek mi?

Uzun süredir milyonarın aklında yer edinen bu soruya sonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten bir açıklama geldi. Çelik, bu konu üzerine yaptığı konuşmasında asgari ücretle geçinen dar gelirli vatandaşların ekonomik olarak korunmasının gündemlerinde olduğunu ve bunu yakından takip ettiklerini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, katılmış olduğu bir canlı yayında ise kendisine bu durum dahilinde yöneltilen soruya cevap verdi. Bakanların bu konu hakkında çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Zengin bu konu hakkında çalışmaları yürüten bakanların açıklama yapmalarının daha doğru olacağını söyledi.

Sert Sorular adlı programda konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'a da sorulan bu soru üzerine Özkan'ın, Cumhurbaşkanı'nın daha önce bu soruyu yanıtladığını ve şu anki mevzuat gereği zammın sadece yıl da bir kere yapılabildiği ama bu durumun değişebileceğini aktardı. "Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" ifadelerinde bulunulduğu hatırlatılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Cahit Özkan'ın daha somut bir şey söylediğini ve kendisinin böyle bir şey söylemeyeceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmasında ek zamma olumlu bir yaklaşım sergilemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dar gelirli vatandaşlar için yürürlüğe sokulacak yeni uygulamalara dair Temmuz ayını göstererek, dar gelirli olan vatandaşların alım güçlerinde azalışın farkında olduklarını ve Temmuz ayında da enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemeler ile alım gücünü daha da iyileştireceklerini ifade etmişti.

Çalışma Bakanı'ndan da açıklama gelmişti

Çalışma Bakanı'ndan da açıklama gelmişti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, çalışanları ve emeklileri enflasyonun yarattığı tahribattan koruyacak çalışmaların yapıldığını ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından net bir karar alınacağını belirtmesinin ardından asgari ücrete yeniden zam bekleyenlere bir umut kapısı açtı. Bakan Bilgin katıldığı bir programda çalışanları enflasyon karşısında koruyacak kapsamlı çalışmalar yapacaklarını dile getirerek, enflasyon sorununu aşacak çeşitli iktisadi politikaların uygulandığını söyledi.

Enflasyon karşısında herkesi koruyacak olan tedbirlerin alınması gerektiğini ve enflasyonun kontrolünün sağlanması için uygulanan politikaların belli bir süre zarfı içerisinde bu durumun kontrol altına alınacağını, enflasyonun düşüşünü sağlayacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı değerlendirmelerde de bundan söz ettiğini, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini ve çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdıklarını dile getirerek, 6 aylık enflasyon değerlendirmesi yapılmasının ardından herkesi enflasyon karşısında koruyacak kapsamlı düzenlemeler yapacaklarını aktardı.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal