Milyonlar bu haberi bekliyordu: Asgari ücrette kritik tarih belli oldu

Asgari ücret görüşmelerinin takvimi yarın itibariyle belirleniyor. 2023 asgari ücret rakamının belli olacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile işçi ve işveren sendikaları hazır bulunacak. Bakan Bilgin’in konu hakkında yarın TİSK ve Türk-İş başkanlarıyla görüşeceği kaydedildi.

29.11.2022-09:54 - (Son Güncelleme: 29.11.2022-17:20)

Türkiye’deki milyonlarca asgari ücretli çalışanın büyük bir heyecanla beklediği 2023 asgari ücret görüşmeleri konusunda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretlinin dikkatle takip edeceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile işçi ve işveren sendikaları hazır bulunacak. Bakan Bilgin’in konu hakkında yarın TİSK ve Türk-İş başkanlarıyla görüşeceği kaydedildi. Asgari ücret görüşmelerinin takvimi yarın itibariyle belirleniyor.

Takvime karar vereceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yarın TİSK ve Türk-İş başkanlarıyla görüşecek. Bakan Bilgin görüşmeyle ilgili olarak, "Biz davet ettik. Birlikte takvime karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

2023 Asgari Ücret Görüşmeleri Ne Zaman

Bakan Bilgin, yarın TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşecek.

Tarafların talep ve beklentileri masaya yatırılacak. İkinci ve üçüncü toplantıların da tarihi belirlenecek.

2023 asgari ücret görüşmelerinin 7-8-9 Aralık tarihlerinde yapılacağı ifade edilmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal