Milli Savunma Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: "Irak'ın kuzeyinde 12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi"

Irak'ın kuzeyinde bulunan Hakurk bölgesinde düzenlenen hava harekâtıyla 12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre, operasyon Hakurk bölgesinde gerçekleştirildi ve başarıyla sonuçlandı.

15.04.2024-13:41 - (Son Güncelleme: 15.04.2024-16:22) Milli Savunma Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: "Irak'ın kuzeyinde 12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi"

Güvenlik güçlerinin titiz çalışmaları sonucunda tespit edilen PKK'lı teröristler, hava harekâtıyla etkisiz hale getirildi. Operasyonun gerçekleştirildiği bölgede teröristlerin barındığı tespit edilen hedeflerin tamamının imha edildiği belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, teröristlerin etkisiz hale getirilmesiyle ilgili detaylı bilgiler paylaşılmazken, operasyonun Türkiye'nin terörle mücadele kararlılığını sürdürdüğünü bir kez daha gösterdiği vurgulandı.

Operasyonun gerçekleştirildiği bölge olan Hakurk, PKK'nın sıkça kullandığı bölgelerden biri olarak biliniyor. Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında düzenlediği operasyonlarla bu tür bölgelerde teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, bölgenin güvenliği ve istikrarı için kritik öneme sahip. Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesini ulusal güvenliğini sağlamak ve sınır güvenliğini korumak amacıyla kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda, Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik düzenlenen operasyonlar, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.


En sonuncusuna kadar…

Son dönemlerde PKK'nın sınır ötesi saldırıları ve eylemleri artış gösteriyor. Bu nedenle, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya karşı düzenlediği operasyonlar sıkça gerçekleştiriliyor. Bu operasyonlarla terör örgütlerine karşı verilen mücadelede etkili sonuçlar alınmaya devam ediyor.

Operasyon sonrası Mili Savunma Bakanlığı tarafından şu açıklama yapıldı:

"Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen 12 PKK'lı terörist, düzenlenen hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi. En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar operasyonlarımız devam edecek."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal