Milli Savunma Bakanı TSK'da Kimyasal Silah İddialarına Yanıt Verdi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunduğu iddia edilen kimyasal silahlar ile ilgili açıklama yaptı.

16.11.2021-17:52 - (Son Güncelleme: 16.11.2021-18:08) Milli Savunma Bakanı TSK'da Kimyasal Silah İddialarına Yanıt Verdi!

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunduğu iddia edilen kimyasal silahlar ile ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan açıklama geldi. Bakan Akar açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmadığını, atılan iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK envanterinde kimyasal silah bulunduğu iddialarını yalanladı. Bakan Akar, kimyasal silah için 'kesinlikle ve asla' derken ‘Terörle mücadeleyi lekelemek için bu tür iddialar periyodik olarak tekrarlanıyor" ifadelerini kullandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'da kimyasal silah bulunduğu iddiaları hakkında konuştu.

LEKELEMEK İÇİN TEKRARLANIYOR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK’da bulunan kimyasal silahlar hakkında atılan iddialara yanıt verdi. Bakan Akar’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde; ‘TSK envanterinde kesinlikle ve asla herhangi bir şekilde gaz kimyasal silah yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Ne alındı ne saklı ne gizli. Böyle bir şey yok. Bu kimyasal silahların nerden alındığı, nereye gittiği takibi çok kolaydır. TC'nin TSK'nın son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde yaptığı terörle mücadeleyi lekelemek için bu tür iddialar periyodik olarak tekrarlanıyor. 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar yurt içinde, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 32 bin 901, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 426 terörist etkisiz hale getirildi. İyi niyetli diyalog çağrılarımıza rağmen Yunanistan'ın her türlü haksız hukuksuz eylemlerine, mütekabiliyet kapsamında diplomatik alanda ve sahada gerekli karşılık veriliyor. Ege'de ve Doğu Akdeniz'de hem kendimizin hem de KKTC'nin hak, alaka ve menfaatlerini korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal