Milli Savunma Bakanı Akar: TSK, Yüksek Teknolojinin Sağladığı Avantajlara Sahip

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önemli açıklamalarda bulundu.

09.06.2021-23:11 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-23:11) Milli Savunma Bakanı Akar: TSK, Yüksek Teknolojinin Sağladığı Avantajlara Sahip

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar katıldığı fuar sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), artık dünyada çok az sayıda ordunun elde edebileceği yüksek teknolojinin sağladığı avantajlara ve operasyonel üstünlüğe ulaşmıştır’ ifadelerini kullandı. 

Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından Ankara Ticaret Odası (ATO) Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'na katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önemli açıklamalarda bulundu. Akar, teknolojiden savunma sanayiye kadar birçok konuda konuştu. 

‘MÜHİMMATLARIMIZ KAHRAMAN ORDUMUZU DAHA DA GÜÇLENDİRMEKTEDİR’

Bakan Akar, ‘Geçmişte piyade tüfeğimizi dahi yurt dışından tedarik ederken artık milli piyade tüfeklerimizi, kendi savaş gemilerimizi, fırkateynlerimizi, İHA/SİHA'larımızı, Fırtına obüslerimizi, ATAK helikopterlerimizi, akıllı hassas mühimmatımızı tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine gelmiş bulunuyoruz. Bunlara ilaveten, radar ve elektronik harp sistemlerimiz, füze, roket ve mühimmatlarımız yurt içinde ve sınır ötesi operasyonlarımızda kahraman ordumuzu daha da güçlendirmektedir. Ayrıca Milli Muharip Uçak, Siper Hava Savunma Sistemi, Anadolu Amfibi Hücum Gemisi ile ilgili çalışmalarımız da yoğun bir şekilde ve başarıyla devam etmektedir’ dedi. 

‘TSK AZ SAYIDA ORDUNUN ELDE EDEBİLECEĞİ YÜKSEK TEKNOLOJİNİN SAĞLADIĞI AVANTAJLARA SAHİP’

‘Türk Silahlı Kuvvetleri, artık dünyada çok az sayıda ordunun elde edebileceği yüksek teknolojinin sağladığı avantajlara ve operasyonel üstünlüğe ulaşmıştır. Nitekim TSK yurt içinde, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde, Kıbrıs'ta, Azerbaycan'da, Libya'da, Doğu Akdeniz'de, Ege'de ve daha birçok coğrafyada hem ülkemizin hem de dost ve kardeşlerimizin hakkını, hukukunu korumak, bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamak için büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla, hiç olmadığı kadar yoğun ve etkin bir şekilde mücadele etmektedir’ ifadelerini kullandı. 

‘ÜSTÜN TEKNOLOJİYE SAHİP OLMADAN, GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYEMEYECEĞİMİZ DE AŞİKAR’

Savunma sanayinde teknolojinin yerinin oldukça fazla olduğunu kaydeden Akar,‘Yaşadığımız coğrafyanın şartları ve karşı karşıya kaldığımız sorunlar, ülkemizi her alanda güçlü olmaya mecbur kılmaktadır. Özellikle savunma ve güvenlikle ilgili hususların devletimiz ve milletimizin bekası açısından vazgeçilmez olduğu bir gerçektir. Sistemlerimizi daha verimli hale getirmeden, üstün teknolojiye sahip olmadan, geleceğe emin adımlarla yürüyemeyeceğimiz de aşikardır. Türkiye'nin sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlamasının ve uluslararası alanda rekabet edebilmesinin tek yolu da teknoloji alanında katma değerin artırılmasından geçmektedir. Türkiye de savunma ve güvenlik ihtiyaçlarını bu konsept doğrultusunda şekillendirmekte, hızlı gelişen teknolojiyi yakından takip etmenin ötesinde, ileri teknoloji tasarlayıp üretmektedir. Bu anlamda Türkiye'de de son yıllarda önemli bir motivasyon oluşmuş durumdadır. Kamu ve vakıf kuruluşları, özel sektör firmaları ve üniversitelerimizin eş güdüm ve iş birlikleri sayesinde güçlü bir sinerji meydana gelmiştir’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal